Klikovac: Više nam odgovara evropski stil, osjećamo se sigurno

0

Rukometašice Crne Gore boriće se u ponedjeljak od 20.30 časova sa Mađarskom za prvo mjesto u B grupi i prenošenje maksimalnog broja bodova u glavnu rundu Svjetskog prvenstva.

Mađarski rukomet odlično poznaje Bobana Klikovac. Sadašnja rukometašice rumunske Ramniku Vlčee je tokom karijere branila boje mađarskih ekipa, Albe Fehervar, Dunafera i Ferencvaroša.

Dvadesetosmogodišnja pivotkinja se međutim prvo osvrnula na prva dva meča na šampionatu sa Kamerunom i Paragvajem.

U meč sa Kamerunom smo dobro ušle, duel sa Paragavjem je bio drugačiji, imali smo dosta problema pogotovo na početku meča. Nismo ušle fokusirano, imali smo dosta problema individualno i grupno. Pred kraj meča smo uspjele da se vratimo i rezultatski i kada je u pitanju samopouzdanje. Najvažnoije je na kraju da smo pobijedile i vratile samopouzdanje”, rekla je Klikovac.

Iskusna rukometašica koja je kroz karijeru nosila dresove Bisera, Danilovgrada, Krajove, Glorije Bazau, Albe Fehervar, Dunafera i Ferencvaroša uvjerena je da će ona i saigračice nastaviti pobjednički niz.

Za nas u ovom momentu najbitniji meč, obje ekipe se bore da prenesu maksimalan broj bodova. Nadam se da će nas to podstaći da uđemo fokusiranije u duel, za razliku od prethodna dva meča. Prilika i da stvari koje smo griješili u prva dva duela ispravimo i da pokažemo da možemo to bolje. Mađarska je stabilnija i kvalitetnija ekipa, što nama odgovara, jer je to taj evropski stil. Vjerujem u pobjedu, osjećamo se sigurno, sigurna sam da će nas Bojana i Maja, uprkos tome što je kratak period za pripremu utakmice, pripremiti da svaka od nas odradi svoj dio posla. Ubijeđena u dobar rezultat”, zaključila je Klikovac koja se nakon tri godine vratila u repezentaciju Crne Gore.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.