KK Mega dovela novo pojačanje, centra iz Bajerna

0

Novo lice u sastavu Marka Baraća

Mega nastavlja sa jačanjem tima za novu sezonu, iz Bajerna je stigao centar Danko Branković.

Doskorašnji talenat Cibone potpisao je ugovor nedavno pošto je to učinio u Minhenu gdje je stigao iz Cibone po završetku prošle sezone. No, kako mu nije bila garantovana ni minutaža, ni mjesto u prvom timu, prelazak u Megu mogao bi da bude pravi potez za njega, s obzirom da se radi o najvećem NBA rasadniku u Evropi.

Branković je za prvi tim Cibone debitovao 2019. godine, a u ABA ligi zaigrao je godinu dana kasnije. Prošle sezone je za Cibonu u prosjeku bjeležio 9,9 poena, pet skokova i 1,1 blokadu za nešto više od 17 minuta na terenu, dok je u hrvatskoj ligi u prosjeku imao 9,8 poena, 5,1 uhvaćenu i 1,6 blokiranih lopti po utakmici.

Sa juniorskim timom Cibone je 2019. godine osvojio U19 ABA ligu, dok je sa prvim timom osvojio nacionalni kup, kada je i proglašen za MVP takmičenja. Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske reprezentacije, a za A tim je debitovao prošle godine.

Pored trenera Marka Baraća Megu su ovog ljeta pojačali još bek Ahmad Rori, te krilo Jovan Šljivančanin, dok je ugovor produžio Malkolm Kazalon. Za novog tim menadžera nedavno je postavljen Novica Veličković.
(Mozzart)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.