KK Budućnost podgrijava atmosferu pred meč u Beogradu: Sad se sjetili da nemaju uslove za sportsko nadmetanje!

2

KK Budućnost, koji je bez skrivanja državni projekat režima Mila Đukanovića, poslao je dopis ABA ligi, kako saznaje Borba, da im se preko kontakta sa srpskom policijom garantuje bezbjednost, za sjutrašnji meč sa Partizanom, te da im se obezbijede uslovi za sportsko nadmetanje. Iz Budućnosti tvrde da to, navodno, nijesu imali prethodnih godina u Beogradu.

“Dužni smo da Vam, prije svega, ukažemo na važnost ove utakmice, znajući da ono što bi moglo da se desi na samoj utakmici, kao i u toku pripreme iste i nakon njenog završetka, predstavlja mogući model razvoja događaja u predstojećem Play – off – u ABA Lige.

Kod postojanja gore navedenog, očekujemo da ABA Liga u saradnji sa KK Partizan NIS obezbjedi potpunu bezbjednost igrača, stručnog štaba i uprave KK Budućnost VOLI i da se sportskom dijelu ekipe omogući nesmetano sportsko nadmetanje, pri čemu ne tražimo da to bude više od onoga što je naš klub obezbjedio prilikom gostovanja KK Partizan NIS u Podgorici u prvom dijelu ovogodišnje ABA Lige.

U skladu sa tim predlažemo da:

– ABA Liga u kordinaciji sa KK Partizan NIS ostvari kontakt sa nadležnim organima Republike Srbije u cilju obezbjeđenja nesmetanog i sportskog održavanja planirane utakmice,

– Predsjedništvo i direktori ABA Lige, zajedno sa Komesarom za suđenje, Šefom sudijske komisije, Delegatom i sudijama održe sastanak ili konsultacije i smislu prevazilaženja svake moguće neprijatne situacije koja se može desiti prije, u toku i nakon same utakmice,

– Da svi organi ABA lige zajedno sa sudijama i delegatom, u bilo kojoj fazi pripreme i održavanja utakmice primjene važeća pravila ABA lige i spriječe i sankcionišu sva pravilima i sportskim kodeksima nedozvoljena ponašanja.

Očekujemo da oni koji upravljaju ABA Ligom pokažu da naša liga treba i može i pored svih dešavanja koja bi trebala i morala biti daleko od sporta (a kojima učesnici planirane utakmice koji nisu doprinijeli na bilo koji način) na najbolji mogući način bez povrede regularnosti ovu sezonu privesti kraju i da se svima dozvoli da u fer i sportskoj atmosferi pokušaju da ostvare planirane rezultate, stoji u dopisu do kojeg je došla naša redakcija.

2 Comments
 1. Marko komentariše

  Ajd ne dramite nego igrajte ako umete!

  4
  1
 2. Vasilj Piperski komentariše

  Ništa čudno. Nije bilo davno kada su razularene klerofašističke horde probale da spale crnogorsku zastavu na Terazijama. Plus svakodnevna besomučna propaganda iz Beograda. No vi, kao petokolonaški portal, morate pisat kako vam gazde kažu. Žalosno

  6
  5
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.