Kim Jo Džong pozvala Amerikance da “ne stvaraju smrad”

0

Sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong kritikovala je aktuelne vojne vežbe u Južnoj Koreji i upozorila novu američku administraciju da “ne izaziva smrad” ako želi mir.

-Koristimo ovu priliku da upozorimo novu američku administraciju koja se trudi da našoj zemlji pošalje miris baruta. Ako žele da spavaju u miru naredne četiri godine, bolje bi bilo da se uzdrže od stvaranja smrada pri prvom koraku- rekla je Kim Jo Džong u izjavi koju je prenijela državna novinska agencija KCNA.

Njena izjava uslijedila je dan prije nego što bi američki najviši diplomata i šef odbrane trebalo da dođu u Seul na prve razgovore sa južnokorejskim kolegama, prenosi Rojters.

Kim Jo Džong, koja je postala glasni kritičar Seula u depešama državnih medija dodala je da “ratne vežbe i neprijateljstvo nikada ne mogu ići uz dijalog i saradnju”.

Ona se takođe narugala Južnoj Koreji zbog toga što je “pribjegla suženim ratnim igrama, sada kada su se našle u blatu političke, ekonomske i epidemiološke krize”.

Južna Koreja i SAD započele su prošle nedelje svoje prolećne kombinovane vojne vežbe koje su uključivale “minimalni nivo trupa” s obzirom na situaciju sa korona virusom.

Sjeverna Koreja bi mogla da razmotri povlačenje međukorejskog vojnog sporazuma usmerenog na smanjenje napetosti duž njihove zajedničke granice, kao i raspuštanje nekoliko organizacija usmerenih na saradnju sa Jugom, upozorila je Kim Jo Džong.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.