Keković: Radnici u Crnoj Gori obespravljeni, zarade stagniraju, cijene rastu

0

Generalnj sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković, za CdM kaže da je veliki broj obespravljenih radnika u Crnoj Gori, ogroman broj građana se bori za golu egzistenciju, zarade stagniraju, cijene usluga rastu, a minimalac je najniži u Evropi.

“Radnici u Crnoj Gori žive i rade u sistemu neoliberalnih radnih odnosa koje diktiraju važeći propisi i vladina ekonomska politika. Svjedoci smo da smo kroz tri decenije tranzicije kroz koju prolazi naša zemlja, a koja nažalost još uvijek traje, prošli golgotu zatvaranjem skoro svih industrijskih fabrika i gubitkom na desetine hiljada radnih mjesta, drastično raslojavanje društva koje za posledicu ima stvaranje elite multimilionera i ogromnog broja građana koji se bore za sopstvenu egzistenciju. U tu drugu kategoriju spadaju i oni koji u svim razvijenim zemljama čine srednji sloj, a to su prosvjetni radnici, zdravstveni radnici i državni službenici i namještenici””, tvrdi Keković.

Prema njegovim riječima, sve se to radi na očigled svih nas, društvena imovina i resursi se raznim privatizacionim i drugim manipulacijama pretaču u privatne džepove i tome nikako da dođe kraj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.