„Kavčani“ tražili od tužioca da se pusti Zeko – trebao im za izbore u Nikšiću!

0

Pripadnici „kavačkog klana“, jedan od šefova Radoje Zvicer i odbjegli policajac Ljubo Milović, komunicirali su preko Skaj aplikacije 10. januara 2021. godine o puštanju na slobodu Radojice Zekovića.

Kako pišu „Vijesti“, Zvicer je Miloviću napisao da mu sada uhapšeni tajni agent Petar Lazović, u posebnom čatu, piše da je kod tužioca Željka Tomkovića sredio da Zeko (Radojica Zeković) dobije pozitivno mišljenje.

“Tomković je zec, ništa onaj never. Rekao da će on bit kriv ako ga ubiju itd. Pa je zvao **** ******** da kaže Tomkoviću, pa će valjda završit”, naveo je Milović.

Zvicer se istog dana o Zekoviću dopisivao sa Lazovićem, pa mu se žali da Tomković nije dao pozitivno mišljenje Zekoviću.

Policajac mu, kao dokaz da je “završavao” taj dio posla, šalje skrinšotove dopisivanja sa tužiocima, od kojih traži da daju pozitivno mišljenje za tadašnjeg zatvorenika, jer im treba za izbore u Nikšiću.

“Sud će ga pustiti… Obećali mi”, poslao je Lazović.

Potom mu je objasnio i da je Tomković morao da napiše negativno mišljenje, jer je Zeković rizičan: “Da mu se naudi…”.

“Neka puste mučenika, tešku robiju ima. Dolazi on kod mene pravo”, napisao je Zvicer.

Lazović mu se pravdao da bi mu odmah učinio, da je do njega:

“Brate, ja da mogu, da je do mene, ja bi ti ih sve posla. Ja sam zbog tebe sa pola zaratio i napušio k***a. Mene će sad napast’ boli me k***c. Sve što mogu ja kao ja, ja ću ti pomoći bez interesa i obaveza, nego sa srca! Vidiš sam, sve foliranti i lažovi, samo nas guraju”, napisao je Lazović.

Šefa „Kavčana“ zanima ko će napasti Lazovića, pa mu on i odgovara:

“Ma jesi lud, j**e se meni i šta pričaju, šta pokušavaju i šta pišu i spremaju. Mislim napanut službeno. Ovako fizički se bojim samo sebe i svoje reakcije”, odgovorio je Lazović.

Zekoviću je tih dana Viši sud u Podgorici odobrio molbu za uslovni otpust, ali se Više državno tužilaštvo žalilo na njihovu odluku.

Konačna odluka da Nikšićanina uslovno puste iz zatvora donijeta je u februaru 2021. godine.

On je bio je osuđen na 17 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva u restoranu “Jadranska straža” u Budvi 2007. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.