Katnić upoznao Tužilački savjet o istrazi protiv Nenada Vujoševića

0

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić upoznao je članove Tužilačkog savjeta, na današnjoj vanrednoj sjednici, sa rezultatima istrage protiv bivšeg sekretara VDT-a Nenada Vujoševića i drugih osoba, protiv kojih je SDT 10. januara podiglo optužnicu.

Na sjednici TS nije bilo rasprave o podršci v.d. VDT-a Ivici Stankoviću, jer su članovi prvo tražili da se upoznaju sa detaljima istrage oko sekretara Vujoševića, kako bi donijeli odluku o daljem statusu prvog čovjeka tužilačke organizacije.

“Na sjednici je Tužilački savjet detaljno informisan o postupku u predmetu, koji je formiran protiv bivšeg sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva N.V. i drugih. Tužilački savjet je jednoglasno konstatovao da je sprovedena nezavisna, nepristrasna, efikasna i objektivna istraga, koja je rezultirala podizanjem optužnice protiv N.V. i drugih lica, o čemu je javnost već informisana”, saopštio je Tužilački savjet.

Tromjesečni rok uslovne podrške člana Tužilačkog savjeta Velimira Rakočevića, istekao je 7. januara, zbog čega su se na posljednjoj sjednici tog tijela – 14. januara, dogovorili da do kraja tog mjeseca zakažu novu sjednicu kako bi raspravljali o učinku Stankoviću, kojem je ljetos istekao petogodišnji mandat.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.