Katnić saopštio da neće goniti neke iz DPS-a: Aco i Blažo Đukanović, Edin Kolarević i Brano Gvozdenović nijesu počinili nikakva krivična djela!

0

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je da Aco Đukanović, Blažo Đukanović i Edin Kolarević nijesu učestvovali u finansijskim malverzacijama u aferama “Klap” i “Vardar”. Takođe, on tvrdi da Branimir Brano Gvozdenović nije učestvovao u malverzacijama oko afere “Kaspija”.

Katnić je naveo da je od Srbije zatraženo izručenje Dejana Lakića, osumnjičenog za afere “Vardar” i “Klap”, ali da o tome još nema odluke.

”Osobe A.Đ., B.Đ. i E.D. nijesu učestvovali u malverzacijama oko pranja novca, odnosno, njihove firme. Utvrdili smo da je A.Đ. poslovao sa firmama iz afere “Klap” i Vardar” u poslu vrijednom oko 4.000 evra, ali tu je sve plaćeno i sve je čisto. Pojedina lica iz firme E.D. su učestvovala u određenim malverzacijama, ali to lice nije učestvovalo u nezakonitim radnjama, kazao je Katnić na pres konferenciji odgovarajući na pitanja našeg portala.

Insajder Dejan Lakić kazao je ranije da su njega stavili u grupu osumnjičenih za utaju poreza, a nijesu stavili Aca i Blaža Đukanovića i Edina Kolarevića.

“Na spisku nema njih, a sa njima sam, indirektno, preko lica koja su oni određivali, poslovao sve ove godine. Poslovao sam sa Republičkim zavodom za urbanizam i projektovanje, iza kojeg stoji Aco Đukanović, zatim sa kompanijom Serzman corporation i “DP hotel Facility”, koje su povezane sa Edinom Kolarevićem. Takođe, radio sam sa firmama braće Petričević, iza kojih stoji Blažo Đukanović. Samo sa Đukanovićima i Kolarevićem sam poslovao između 300-400 miliona evra, a sad mene tužilaštvo goni zbog toga, a njih ne smiju da pomenu”, rekao je Lakić.

Katnić tvrdi da Brano Gvozdenović nema veze sa aferom “Kaspija”.

Visoki funkcioner DPS-a Branimir Gvozdenović učestvovao je u finansijskim transakcija 8 miliona evra za koje se tereti odbjegli biznismen Duško Knežević.

Te tvrdnje je iznio upravo Duško Knežević optužujući Gvozdenovića, da je učestvovao u prenošenju tog novca za koje SDT tereti njega.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.