Katnić: Neka Željko Ivanović objasni odakle mu 400.000 evra koje su mu stigle iz Rusije i neka vrati 4 miliona koje je uzeo CKB-u

4

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sinoć je na TV Prva, upitan da prokomentariše tvrdnju ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, da je optužnica protiv Slavoljuba Stijepovića namjerno loše napravljena kako bi bila odbijena, rekao da bi Bojanić trebalo da vrati milion evra građanima Crne Gore “koje je uzeo njegov holder broker”.

Takođe, Katnić je je pomenuo i suvlanika koncerna Vijesti Željka Ivanovića.

“Neka i Željko Ivanović objasni i odakle mu onih 400.000 koje su mu stigle iz Rusije u dva, tri navrata. I da se zamole da vrate četiri miliona koje su uzeli preko određenih firmi i nisu vratili u periodu prije privatizacije CKB banke “, poručio je sinoć Katnić.

On je takođe rekao da neće podnijeti ostavku.

On je, gostujući na Televiziji Prva, naveo da je u mu je u razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem rečeno da postoji mogućnost da će Demokrate i URA odustati od izmjena tužilačkih zakona ukoliko podnese ostavku.

“Ja sam mu rekao da sam spreman da podnesem ostavku ako ostanu organizacione jedinice koje su sjajne. To se izokrenulo kasnije kao da ja nešto ucjenjujem, a to je bila jedna moja mala žrtva, pod znacima navoda”, kazao je Katnić.

On je istakao da je u javnosti prisutna negativna percepcija da je Tužilaštvo radilo u korist bivše vlasti.

“Od 37 optužnica, optuženo je 112 lica, od kojih je 111 pripadnika Demokratske partije socijalista ili njihovih koalicionih partnera, a samo jedan pripadnik bivše opozicije”, rekao je Katnić.

On je kazao da nema informacija da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u posjedu imovine koju je nezakonito stekao.

“Đukanović je prijavio imovinu, nemam saznanja da posjeduje neku drugu imovinu za koju bi se moglo posumnjati da nije stečena pošteno”, rekao je Katnić.

Govoreći o objavljivanju transkripta razgovora i slučaja tužioca Živka Savovića, Katnić je naveo da Savović nije pomagao kriminalnoj grupi.

“U razgovoru se jasno kaže “moramo držati dobre odnose sa tužiocem jer daje informacije”. To je u dva razgovora ponovljeno sa veoma ozbiljnim tonom. Te informacije su dolazile do osobe koja je član jedne partije i koja je svakodnevno, imamo dokaze, u kontaktu sa članovima jedne kriminalne organizacije”, naveo je Katnić.

On je kazao da nema informacije koji su to podaci koji su se odlivali.

“Mogao sam da insinuiram i pokrenem postupak ispitivanja i rezultata rada, a koji su veoma loši i tako eliminišem tužioca. Ali ja to nikada ne radim”, rekao je Katnić.

Upitan da li je dao premijeru Krivokapiću informacije koje su dovele do ostavke njegovog savjetnika Željka Savovića, on je kazao da to nije bio slučaj.

“Ja sa tim nemam nikakve veze. To pitajte premijera. Vjerujem da je imao debeli razlog”, naveo je Katnić.

Na pitanje da li se SDT bavilo nezakonitim prisluškivanjem, Katnić je odgovorio da to nikad nije rađeno bez naloga suda.

Govoreći o obustavi postupka protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, u slučaju “Koverta”, on je kazao da treba sačekati žalbeni postupak.

Upitan zašto je Stijepović optužen za pranje novca, a ne političku korupciju, Katnić je objasnio da ne postoji krivično djelo politička korupcija.

“Ovdje je bilo pranja novca do stepena osnovane sumnje. Ovaj novac nema porijeklo u bankama, već je van redovnih tokova iz kriminalne djelatnosti. Prvostepeni sud nalazi da smo za šest osoba našli dokaze a da za jednu nema tog subjektivnog elementa. U svojoj odbrani je ova osoba priznala sve. Utvrđeno je kako je tekao novac”, naveo je on.

4 Comments
 1. Ja komentariše

  PLJAKA OBIČNA

  12
 2. LipaLipa komentariše

  … ne ce Kata podnositi ostavku, jos, nije ica, … on je glavna “tema” frontove, kampanje u NK, … kad je interes obostran, lako i brzo, dogovor, ,,, Katnic ima dobre razloge, da malo vise, radi svoj posao, …ima on, izgleda, dosta toga, u rukavu, … ne bih o tome ko “narucuje”, epizode nove, … nije Kata, naivan, ide penzija, … ne mislite valjda, da misli ozbiljno ono sa lukom, … aj’ zdrafo, …

 3. Bosko komentariše

  Sta je sadasnja vlast dozvolila, da drzavu vuce za nos Katnic?!
  Majko mila, ne treba nam korona!
  Kako ste mlitavi, neodlucni, plasljivi…ccc
  Sve je Medojevic u pravu!

 4. Ivi komentariše

  Ovo ne laže sigurno. I za Bojanića Petrovog druga lopova.A tek za Željka koga, zovu Govedo, ovi sa aktuelno.me.

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.