Katnić će danas biti operisan u KCCG-u, nije životno ugrožen

0

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić prebačen je u Klinički centar Crne Gore gdje će tokom dana biti operisan, saznaje Pobjeda.

Katnić nije životno ugrožen, a hirurške intervencije se odnose na poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja koje je narušeno zbog skoro dvomjesečnog štrajka glađu.

Podsjećamo, Katnić je uhapšen 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koju je navodno formirao nekadašnji visoki policijski funkcioner Zoran Lazović.

Bivši glavni specijalni tužilac je odmah počeo štrajk glađu, a 6. maja i žeđu jer tvrdi da je proces protiv njega politički motivisan i montiran.

Dvadeset dana kasnije odustao je od štrajka žeđu.

Katnić je ranije uputio niz pitanja na adresu aktuelnog glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, navodeći činjenice koje ukazuju da Specijalno državno tužilaštvo i postupajući tužilac Miloš Šoškić u kontinuitetu krše njegova ljudska prava otežući saslušavanje svjedoka da bi se produžio pritvor.

On je naveo niz detalja o tužilačkim zloupotrebama i vođenju finansijske istrage u okviru krivične, bez naloga glavnog specijalnog tužioca, što je višestruko kršenje Zakona o krivičnom postupku.

Katnić je neposredno pred hapšenje preležaoplućnu emboliju, a zdravlje mu je dodatno narušeno štrajkom glađu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.