Kastratović: Hoćemo Nikšić kojim se neće upravljati iz Podgorice, a ni iz susjednih država

0

 

Lokalna vlast u prethodnom periodu sem djelimične stabilizacije javnih finansija nije uradila gotovo ništa za ekonomsko oživljavanje Nikšića. Nije u prethodnom periodu doveden makar jedan značajniji investitor koji bi otvorio nova radna mjesta, saopštio je kandidat za odbornika SDP-a u Nikšiću Marko Kastratović.

Kako je istakao, od nekada industrijskog i univerzitetskog grada dobili smo grad u kome se nastavilo sa visokom stopom nezaposlenosti iz koga se stanovništvo odseljava a stanovništvo uglavnom preživljava zahvaljujući materijalnom obezbeđenju, radu u uslužnoj i trgovinskoj djelatnosti.

“Razvoj i unapređenje socijalne i dječje zaštite nije u skladu sa potrebama lokalnog društva. Trenutnom socijalnom politikom u opštini samo se stvaraju zavisni pojedinci i porodice od pomoći opštine a ne radi se na njihovom osnaživanju kako bi samostalno funkcionisali uz adekvatna zaposlenja i rješavanje stambenih pitanja. Aktuelno ne postoji socijalni dijalog činioca sistema socijalne i dječije zaštite što predstavlja prepreku u zaštiti građana koji se nađu u stanju socijalne potrebe”, poručio je Kastratović.

Kako je naveo, vođenje postupka za rješavanje stambenih potreba lica u stanju socijalne potrebe, takođe nije primjeren potrebama lokalnog stanovništva i neophodne su reforme koje će dovesti do transparentnog raspolaganja stambenim jedinicama u korist lica koja se nađu u stanju potrebe za istim.

“Dok se naši politički oponenti u Nikšiću bave podjelom sugrađana po nacionalnoj osnovi, što predstavlja inače njihov jedini politički program, mi u Socijaldemokratskoj partiji ćemo našim sugrađanima ponuditi program i kadar za sprovođenje istog, viziju poštenog i radnog Nikšića kojim se neće upravljati iz Podgorice, ali i mnogo manje iz nekih susjednih država, dakle ponudićemo program koji će učiniti Nikšićanima život boljim i grad po mjeri svakog njegovog građanina”, zaključio je Kastratović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.