KAPA DOLJE

4

Piše: Želidrag Nikčević

 

Prošlog petka, na završom mitingu podrške Andriji Mandiću, rekao sam da niko od trojice Đukanovićevih realnih protivnika ne gubi u prvom krugu, da niko ne ispada, nego je obavezan da nastavi borbu i u drugom poluvremenu doprinese konačnom svrgavanju diktatora. Tako će, vjerujem, i biti. Ali, da krenemo malo, što kažu, sa kraja tanjega. U redu, nema gubitnika, a ko je dobitnik?

Kad čovjek malo zrelije razmisli, i još kad čuje reakcije lidera, ispada da je najveći dobitnik posle prvog kruga stranka koja se baš iskreno i širokogrudo zove – Ujedinjena. Kako sad to?
Vi, malovjerni, odmah zaboravite na grube i glupe brojke. Vama se samo čini da su oni dobili tu negdje oko jednog procenta. Ne, imaju oni mnogo više tvrdih pristalica, „časna riječ, majke mi, iskreno vam kažem i držim riječ“, možda i deset puta više, ali su ih, kako nam je objašnjeno, za svaki slučaj avansno predali budućem pobjedniku. A zašto? – pitaćete, jer ste i dalje naivni. Pa evo, čuli ste: od straha junačkoga, opravdanoga, tako reći kosovskoga – da koji glas slučajno ne zaluta Đukanoviću ili ne daj bože, pu-pu-pu, Andriji Mandiću. Što je sigurno, sigurno. Žrtvovali se, uložili, investirali, sad je ozbiljan dio Milatovićevih akcija u njihovim rukama, samo još da on to i primijeti.

Eto šta znači biti mudar i proračunat, skoro kao onaj Čičikov sa mrtvim dušama, a ne kao Mandić sa njegovih tradicionalnih i suštinski beznačajnih dvadesetak procenata. Ne zna se otkud mu i toliko, ni ko su ti ljudi, ni šta će uopšte njihovi glasovi Jakovu Milatoviću, kad im samopregorna Ujedinjena u drugom krugu garantovano prilaže još grandioznih pola procenta. I plus aplauze. I plus lajkove. Pa vi sad izračunajte.

Da, prijatelji, pa vi sad izračunajte koliko ovakvih mizernih jednoprocentnih ujedinitelja tumara Crnom Gorom, od stranke do stranke, od izbora do izbora, i skinite kapu pred svakim glasačem gospodina Andrije Mandića. Nema ih mnogo, ni stotinu hiljada.
A kapa da bude crnogorska, sa četiri zavjetna ocila.

4 Comments
 1. Monarch komentariše

  Hahahahaaaaaa….pa zasto je ne nosis?

 2. Блага ноћ komentariše

  Prije Udbaška nego Ujedinjena

 3. Sonja komentariše

  Nije pametno postupio Danilović. DF je dokazao jedinstvo i toleranciju jer je više partija sa različitim stavovima zaista ujedinjeno u DF. A ovaj narod neka je sramota što im je Bajden bliži od Putina.

 4. sasa komentariše

  tesko cemo se ikad ujediniti sa ovakvim kolumnama i nadmudrivanjima medju bracom. i DF da ima mudrije lidere,ne bi bili zabetonirani na 20ak posto konstantno..da imaju nekog kao recimo Leposavica na celu..ili nekog slicnog srbina intelektualca,islo bi se i na 30%..ali na zalost ne moze se niko probiti od ovih postojecih sujetnih,busaca u prsa

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.