Kako je Adam Sandler postao najplaćeniji glumac u Holivudu bez ijednog snimljenog filma

0

Adam Sandler prošle godine je zaradio vrtoglavih 73 miliona dolara što ga je stavilo na vrh liste najplaćenijih glumaca Holivuda. Ipak, postavlja se pitanje kako je uspio da zaradi toliki novac pošto tokom 2023. nije glumio ni u jednom blokbasteru, ni bioskopskom filmu.

Glumac je producirao i igrao u tri filma za Netfliks: “Murder Mystery 2”, “You Are Not Invited to My Bat Mitzvah” i “Leo”. Radio je i na akcionoj komediji “The Out-Laws”.

Takođe, odradio je 44 stand up nastupa širom Amerike u sklopu svoje turneje, piše The Guardian, prenosi index.hr. Ipak, najveći dio zarade vjerovatno je došao od ugovora s Netfliksom koji je Sandler prvi put potpisao još 2014. godine za četiri filmska projekta. Nakon toga je ugovor produžio 2017. i 2020. godine, a na tome vjerovatno neće stati.

U protekloj deceniji za ovu striming paltformu je producirao 10 filmova, od čega su tri izašla prošle godine. “Murder Mystery 2” bio je peti najgledaniji film na Netfliksu, iako su ga kritičari pokopali.

Sandler je posljednji put bio na vrhu liste 2002., kada je zaradio 47 miliona dolara glumeći u filmovima kao što su “Mr. Deeds” i “Punch-Drunk Love”.

Margo Robi, glavna glumica u megahitu “Barbi”, zauzima drugo mjesto na listi kao najmlađa glumica i samo jedna od dvije žene. Druga je Dženifer Aniston, za čiju su zaradu uveliko zaslužni “Prijatelji”, iako se emitovanje serije završilo prije 20 godina.

U top 5žpet su još i Tom Kruz, Rajan Gosling i Met Dejmon.

(N1)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.