Kada te Slovenija (Fajon) i Hrvatska (Grlić) opanjkavaju: Ponižavanje poniženih!

0

Piše: Ivan Milošević

Idu mi na nerve ova Fujon i onaj Grlić! A još više mi idu na nerve ovi naši Dritani i ostali iz te ekipe, koji pred Hrvatima i Slovencima samo što ne ljube lance!

Jeste da smo mali, nikakvi i svakakvi, da smo kao sa koca i konopca i ponekad se čini da bi bilo bolje da nas nema, nego što nas ima ovakvih, svakakvih i nikakvih, ali dajte malo kičme, malo uspravnog hoda, malo prkosa, inata, pa šta bude, neka bude!

Ovako, Tanja Fujon iz Slovenije i Radoman Grlić iz Zagreba, kao da su neki politički gurui, kao da imaju ključeve onoga i ovoga svijeta, kao da su ribari naših duša i gospodari naše sive mase, pa kada nešto kažu, ovi sa naše strane se skamene, kao da nakon negativnih ocjena Tanje i Radomana, Crne Gore biti više neće, izbrisaće je sa geografske karte ili prodati u nekoj kladionici na Menhetnu. A DPS mediji jedva dočekaju Tanju i Radmana i zajedno sa njima zakukaju nad smijenjenim DPS-om, stave crne marame i zaleleču kao da nam je sve zakopano i da nema šanse da nam bude bolje dok se DPS ne vrati na vlast. Slovenka Tanja postala je moderna politička ikona i pred njom se moli ne samo Dritan i njegova vlada, nego i kompletan DPS i manjinske stranke! Da im kaže pojeli bi sve što im kaže i još bi se gladili po stomaku i podrigivali i hvalili kako ukusnija g….. od Tanjinih nijesu probali!

Nakon Tanje i Grlića povadim istorijske knjige, pa prelistavam stranice i čudu čovjek ne može da se načudi. Slovenija, da nije bilo Jugoslavije, kako one prve, tako i one druge, koje su većinom Srbi u ratu stvarali i dali veliki žrtve, danas bi bila pokrajina Austrije ili neke druge habzurške države. Pitali bi se o svojim Karavankama kao što se mi pitamo o Himalajima i ko zna koji bi jezik učili, da li njemački ili podvarijante, odnosno dijalekte iz Švajvarske i Bavarske. Konstatovali bi ih taman koliko EU danas konstatuje Srbiju i Crnu Goru, bili bi im crna mrlja ili bestežinska politička zona! A ovako, Srbi kroz dva rata krvarili i srušili Austrougarsku monarhiju, pa potom i Njemačku, Slovence bez opaljenog metka primili u novu državu, dali granice, predsjednika i ostale trice i kučine i formirali kao naciju i državu, a oni nam danas pripovjedaju i zapovjedaju šta da radimo! Ova Tanja se navrzla na Crnu Goru, opanjkava nas gdje stigne, odnosno vlast u protekle dvije godine, i samo što ne postavi Mila za vječitog gospodara, jer, kako kaže, u njegovo vrijeme smo napredovali, a danas nazadujemo! I te kako nazadujemo kada dozvoljavamo da nam Fujon dijeli lekcije i ocjenjuje naše domete, prelete i nalete!

A kada još krene Grlić da nas savjetuje dođe ti da slomiš TV i sve ove portale što ga prenose. Kaže da jasno moramo da se odredimo na putu ka evropskim vrijednostima, odnosno da se dodvoravamo Hrvatima, a potom i ostalima iz nekadašnje nacionalsocijalističke evropske koalicije ( posebno Njemačkoj)! Kada Hrvati počnu da brane evropske vrijednosti, onda ni Izet ne pomaže i ne znaš ko je ovdje lud, zbunjen i normalan i ko koga ovdje j… u zdrav mozak. Hrvati još nijesu kako valja priznali zločin u Jasenovcu i dječje logore, trenutno u Hrvatskoj Srba ima u promilu statističke greške, u Vukovaru zabranjuju ćirilicu, a povratnika u Krajinu ima koliko i na ruci prstiju, ali Grlić tupi li, tupi i zove na mobilizaciuju i odbranu evropskih vrijednosti. I letimično prelistavanje istorijskih udžbenika je dovoljno da nam pokaže za kakve su evropske vrijednosti bili Hrvati, a od njih ti se digne kosa na glavi!

Znam da sila Boga ne moli, da se moćnima ne valja zamjerati, da kad si mali, veliki ti kroji kapu i još ti šalju Tanju i Grlića da te dodatno ponižavaju, ali dajte momci malo prkosa i diplomatskog šmeka, pa Tanju i Grlića opomenite da gledaju svoga posla, jer da im nije bilo Srba danas bi bili nezaposleni ili bi bili sluge u austrijskim i njemačkim dvorištima!

Ne znam šta mi je ovo trebalo! Znam da niti škodi niti koristi, ali Tanja mi nešto ide na nerve. Skroz naskroz je nekako antipatična i komična! Za Grlića nemam odgovarajuće pridjeve!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.