Kad bogati zaćute: Prva i Druga familija ne zavlači ruke u džepove, oni narod podržavaju riječima!

1

Trideset godina na vlasti jedne te iste partije, uz kolorit malih koalicionih partnera, tek da se pošalje slika u svijet da Crna Gora nije jednopartijska zemlja, stvorila je bite pojedince i grupe. Tako je, nagomilavanjem vlasti i bogatstva, Crna Gora, možda jedina u svijetu, dobila Prvu i Drugu familiju. Ideološke likove sa istog kalupa, koji su bogatstvo stekli zahvaljujući “snalažljivosti” u tranziciji.

Prva je stvorila Drugu, a Druga uspješno medijski “hrani” Prvu. I taj recept uspješno funkcioniše, preko grbače ovog naroda.

I obični građanin ovih dana, kada je Crna Gora u krizi, u medijima Prve i Druge familije, može pronaći koji sportista, umjetnik, firma, politička partijska, sportski savez ili klub je donirao sredstva za pomić i nabavku neophodnih medicinskih preparata i aparata da se ova kriza lakše prebrodi.

Široka je lepeza donatora, uglavnog onih bliskih režimu, koji su, liše sportista, postali to što su postali zahvaljujući partijskoj knjižici ili odanosti partiji. Pa je i red da kapnu bar nešto za dobibit ovog naroda, jer su na njihovoj grbači napravili imperije.

I gle čuda, svi nešto doniraju. Osim Prve i Druge familije. Oni koji imaju najviše, ako je vjerovati njihovim medijima, nijesu donirali ništa ili je riječ o nekim simboličnim donacijama. Pretražujući po internetu, može se naći da je npr. HDL Laković dao 125.000 evra, a Prva banka 20.000 evra. I to bi bilo sve što se tiče donacija Prve familije. Za razliku od njih, ne može se naći bilo kakav podatak o donacijama firmi, banaka, medijskih koncerna ili pojedinaca bliskih Drugoj familiji. Ni privesci ove dvije familije iz NVO sektora i medija, takođe, kesu nijesu odriješili. Čak ni oni, koji nam svakoga dana sole pamet, a imaju milionske grantove. A da, oni prebrojavaju opozicione koze i jarad širom Crne Gore, to im je primarni zadatak.

Očigledno, Crna Gora im je na srcu kad od nje treba uzeti, a kad se daje, oni puste druge “patriote” da se dokažu!

 

1 Comment
  1. RajkO B. komentariše

    Daće i oni što ste navalili. A i ovi večiti opozicionari koji su na budžetu 30. god. nijesu bez banke.

    2
    2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.