Kabinet premijera: Notorna neistina da Ministarstvo kulture i medija nije vidjelo amandmane na medijske zakone

0

Iz Kabineta premijera Milojka Spajića tvrde da je večeras direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija Neđeljko Rudović saopštio neistinu.

“Naime direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija Neđeljko Rudović u jednoj televizijskog emisiji ustvrdio je da “Ministarstvo kulture i medija nikada nije vidjelo amandmane na medijske zakone koje je Evropskoj komisiji (EK) uputio Kabinet premijera” – što predstavlja notornu neistinu”, ističe se u saopštenju Kabineta premijera.

Navode da postoje i dokazi u vidu zvanične korepsondencije elektronskom poštom povodom komentara i sugestija Kabineta za zakone, te ostaje nejasan razlog ovakvog istupa trenutnog direktora Direktorata.

“A čak i to, pored sastanaka kojima su prisustvovali i predsjednik Vlade i ministarka kulture i medija. Istini za volju, nepostupanje Ministarstva ovim povodom, iz ma kog razloga, to zasigurno ne može biti. Svakako, Kabinet predsjednika Vlade još jednom apeluje na odgovornost u javnim nastupima, a shodno prioritetima o konkretnom više nakon sjednice posvećene IBAR-u”, zaključuje se u reagovanju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.