Jušković: Rekao sam i da se radi o političkom revanšizmu Spajića i Krvavca

0

Nebojša Jušković je saopštio da je dao izjavu povodom krivične prijave koju je Specijalnom državnom tužilaštvu podnio protiv ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića.

Kaže da je tom prilikom izjavio da ostaje pri svim navodima iz te prijave.

Jušković je bio kandidat Koalicije „Za budućnost Crne Gore“ za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), ali nije prošao procjenu bezbjednosti.

„Takođe, ukazao sam što nije bilo obuhvaćeno krivičnom prijavom, da se radi o političkom revanšizmu premijera Milojka Spajića i njegovog šefa kabineta Branka Krvavca. Pored činjenica navedenih u krivičnoj prijavi SDT, ovu tvrdnju jasno odslikava ponašanje rukovodioca u Ministarstvu finansija, po direktnim uticajem Branka Krvavca u koje sam zaposlen 32 godine“, saopštio je Jušković.

Tvrdi da su mu uskraćena „materijalna prava iz radnog odnosa više od osam mjeseci“.

„Takođe, smijenjen sam iz Skupštine SMATS-a kao predstavnik Ministarstva finansija, iako je u stručnoj javnosti ocijenjeno da sam od postanka ove institucije bio najkompetentniji član, a na moje mjesto imenovana nekompetentna osoba, kojoj je premijer naveo da je preporučuje jedna od karakteristika ‘servilnost’“, kaže Jušković.

On je optužio premijera i „pojedine članove“ njegovog kabineta da su pod uticajem, kako kaže, „bezbjedonosno-kriminalnih struktura bivšeg režima“.

„Višemjesečna dešavanja oko (ne) izbora direktora i članova Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo jasno ukazuje da su premijer i pojedini članovi njegovog kabineta pod direktim uticajem bezbjedonosno-kriminalnih struktura bivšeg režima. Još jedan put pozivam premijera Spajića da upozna javnost Crne Gore koji su to bezbjedonosni rizici po građane i državu Crnu Goru proistekli od moje malenkosti, jer zahtjevi ministra Radulovića i Branka Krvavca prema predlagačima za moje imenovanje, da odustanu, bio je da nisam prošao bezbjedonosnu provjeru, iako se to Zakonom ne predviđa. Iz gore navedenog, premijer i njegov šef kabineta su inspiratori protivzakonitog djelovanja ministra pomorstva i saobraćaja gospodina Radulovića po pitanju kadrovskih rešenja u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo“, zakjučio je Jušković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.