Jug skoro perfektan sa igračem više: Jadran nije mogao da se suprostavi

0

Baš kao Primorac na premijeri, ni vaterpolisti Jadrana nisu mogli da pariraju Jugu na turniru Regionalne lige čiji je domaćin Herceg Novi.

Dubrovčani su u oba duela sa crnogorskim ekipama bili dominantni – nakon 17:7 u duelu sa Kotoranima, sada je protiv domaćih rezultat bio 15:7.

Gosti su već u prvoj četvrtini došli do dva gola prednosti, a u finišu drugog perioda prvi put stigli i do plus tri – 7:4.

Nije Jadran jednostavno mogao da parira objektivno kvalitetnijem protivniku, pa je u ranoj fazi treće četvrtine bilo jasno da će velikan iz Dubrovnika doći do ubjedljivog trijumfa.

Fantastičan je bio igrač više Dubrovčana (9 od 10). Novljani su se loše branili sa igračem manje, ali i napadali sa igračem više (3 gola iz 11 pokušaja). Golman Juga Toni Popadić imao je više obrana od obojice kolega na suprotnoj strani (Popadić 10 – Đurović 4, Ilija Radović 3).

Prve dvije četvrtine smo držali i ritam i rezultatski priključak, ali kasnije smo imali previše promašaja koje na ovom nivou ne smijemo da dozvolimo. Možda je na kraju razlika previsoka, ali nekim djelovima igre mogu da budem zadovoljan“, rekao je šef stručnog štaba Jadrana, Petar Radanović.

JADRAN HN – Jug 7:15 (3:4, 1:3, 3:4, 0:4)

Bazen na Škveru. Gledalaca: 400. Sudije: Vojin Putniković i Andreja Stanojević (obojica iz Srbije). Igrač više: Jadran HN 11 (3), Jug 10 (9). Peterci: Jadran HN 1 (1), Jug 2 (1).

JADRAN HN: Đurović, Halturin 2, Stupar, Vukićević, Hadžić, D. Radović 3, Stevović, Gardašević 1, Gojković, Sladović 1, Čaraj, Zluzin, I. Radović, Bošković.

JUG: Popadić, Burđelez, Fatović 3, Prkoča, Joković, I. Vukojević 1, Biljaka 1, Lazić 2, Kržić, Kakaris 2, Grgurević 3, Žuvela 1, Jurišić, Mozara 1.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.