Jovica Vukotić pregovara sa istražiteljima u Beogradu: Otkriva policijske funkcionere iz Crne Gore koji sarađuju sa mafijom!

Jovica Vukotić pregovara sa istražiteljima u Beogradu: Otkriva policijske funkcionere iz Crne Gore koji sarađuju sa mafijom!

Vođa “škaljarskog klana” Jovica Vukotić, koji je juče ujutro uhapšen u Turskoj, a koji je sinoć prebačen u Beograd, ponudio je srpskim vlastima dokaze o umiješanosti dijela crnogorske policije u kriminalne radnje, ekskluzivno saznaje Borba. Prema našim informacijama u toku su provjere da li Vukotić ima srpski pasoš, jer bi u tom slučaju mogao da izbjegne izručenje Grčkoj, koja ga potražuje za šverc kokaina.
U vrhu MUP-a Srbije saznajemo da su sa Vukotićem već obavljeni neki razgovori i on je saopštio da je spreman da dokaže veze crnogorske policije sa kriminalnim strukturama, kao da pomogne u rasvetljavanju nekih ubistava sa kojima te strukture imaju veze.
Za Jovicom Vukotićem, koji je na čelu organizovane kriminalne grupe “škaljarci”, grčke vlasti su tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina.
Kako saznajemo, srpski istražitelji su kod Vukotića našli određenu kompromitujuću dokumentaciju po neke javne funkcionere u Crnoj Gori, koja će biti predmet posebnih provjera.
Vukotić je istražiteljima u Beogradu kazao da je u posjedu spiska policijskih funkcionera Crne Gore koji rade za mafiju.
“Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 evra mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 evra od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine”, rekao je medijima prije nekoliko godina Vukotić.
Jovica i njegov brat Igor Vukotić su tokom boravka i kretanja po EU koristili falsifikovana dokumenta i identitete, a sve u cilju skrivanja od pravosudnih organa Grčke i Crne Gore.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *