Jovanović (DSS): Nastaviti međunarodnu borbu za povlačenje priznanja Kosova

Jovanović (DSS): Nastaviti međunarodnu borbu za povlačenje priznanja Kosova

Predsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović kaže da bi predaja cijelog Kosova, ili njegovog najvećeg dijela kroz ideju razgraničenja otvorila pitanje stvaranja Velike Albanije, ali bi stvorilo i nestabilnost u cijelom regionu.

“Povratno bi se otvorilo pitanje BiH odnosno Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore. Jedna ogromna nestabilnost, a ja ne želim nestabilnost i ratove, već zelim mir i da se dalje razvijamo”, rekao je Jovanović u izjavi za Lozničke novosti prilikom otvaranja novih prostorija DSS u tom gradu.

On je naveo da je potrebno nastaviti borbu na međunarodnoj sceni za povlačenje priznanja Kosova i dodao da je to što radi Dačić dokaz da je to moguće.

“A na unutrašnjoj sceni Srbima dolje pomagati materijalno, logistički, strateški, ali i garantovati bezbjednost ako Albancima padne na pamet da pokušaju da nešto rješavaju oružjem, da znaju da će istog časa dobiti odgovor istim tim oružjem”, rekao je lider DSS.

Uz ocjenu da su danas međunarodni odnosi uravnoteženiji nego u vrijeme NATO agresije, Jovanović je poručio da je Srbiji sada potrebna promjena izbornog sistema, ali i debreogradizacija.

“Ne mogu ja iz Beograda da dođem u Loznicu i pričam o zagađenju, čišćenju, komunalnim preduzećima, lokalnim šerifima ili lokalnim dobrim ljudima. Mora se vratiti priča lokalnim samoupravama u ekonomskom pogledu”, zaključio je Jovanović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *