Još jedna podvala pred izbore: Odupiru li se dva preostala člana pokreta “Odupri se” opoziciji ili podupiru DPS!

1

piše: Dražen Živković, urednik portala Borba

Pokret “Odupri se”, koji postoji samo na papiru, ali ne i u stvarnosti, probudio se iz zimskog sna. Iz fioke su ih izvadili oni koji tri decenije podupiru DPS sa svih strana, kroz svoje projekte koji za cilj imaju opstanak vlasti. Prespavala su preostala dva ili tri člana, ako ih još uvijek ima toliko, brutalnu kampanju režima na vjernike i Srpsku pravoslavnu crkvu. Prećutali su hapšenje mitropolita Amfilohija, vladike Joanikija i drugih sveštenika SPC. Bacanje suzavaca, prebijanje vjernika, hapšenja opozicionih aktivista, lišavanje slobode kompletnog opozicionog poslaničkog kluba… Spavali su snom “pravednika” i na brutalni pokušaj otimačine izborne volje u Budvi, gdje je opozicija, bez posredovanja te ekipe, odbranila izbornu volju naroda.

I gle čuda. Probudiše se u osvit izborne kampanje. I u vrijeme krize u Budvi, da pokušaju da razbiju jedinstvo opozicije. Vaskrsnuli su baš u vrijeme kada se očekuje raspisivanje parlamentarnih izbora i pokušaj DPS-a da korupcijom otme Budvu. Previše slučajnosti. Da skrenu pažnju sa napada režima na Srpsku pravoslavnu crkvu. Da po nalogu nalogodavaca iz Druge familije, još jednom odigraju dupli pas sa Prvom familijom, a po našim leđima.

Javnost ne treba da se peca na udicu zvanu “Odupri se”, koji ne podržavaju ni familije ova dva ili tri preostala člana, koji se kriju iza te fantomske organizacije. Vjernici treba jedino da slijede svoju Mitropoliju i da ne nasijedaju na provokacije onih koji svojim projektima žele da naude baš Mitropoliji. Danas, samo je stav Mitropolije isprava i jedni relevantan, a putujući cirkus zvani “Odupri se” treba ostaviti onima koji danas stoje iza njega. Odbrana svetinja i imovine SPC danas je jedini prioritet vjerujućeg naroda, a oni koji “vjeruju” da je “Odupri se” iznad Mitropolije i koji žele da preko te grupe skreću pažnju sa napada na Mitropoliju, neka nastave da žive svoj drugofamilijaški život. Danas je tačka okupljanja naroda u Crnoj Gori Mitropolija i Srspka pravoslavna crkva, a ne nikakvi pokreti “Odupri se” i “Podupri se”.

Pokret “Odupri se” je nastao kao vid nezadovoljstva građana tokom afere “Koverta” i slučaja Miga Stijepovića. I kada se skupila kritična masa, “Odupri se” kreće da po nalogu nalogodavaca, utjeruje strah u kosti opoziciji, a ne režimu. Tako, postaju batina u rukama onih koji žele da drže pod kontrolom kompletnu opoziciju, da njome upravljaju, jer tako najlakše mogu da pomognu DPS-u. Tada se i raspao pomenuti pokret, u kojem danas nema dva ili tri člana. I umjesto da ostanu na toj temi, da istrajavaju u rasvetljavanje te afere, oni hoće da prebrojavaju opoziciona krvna zrnca, Jasno je, u osvit izbora i za čiji račun to žele da rade. Kao što se vidi rukopis, onih koji decenijama, preko drugih, razigravaju Prvoj familiji, kad god im je to potrebno.

I laicima je sve jasno. Vaskrnuće pokreta “Odupri se”, pardon, dva ili tri člana tog pokreta, znači da su izbori na vratima i da nekako treba ugurati tu grupaciju na neku opozicionu listu, ne bi li zakučili mandat ili dva. I da onda, u vremenu pred nama, strepimo, da li će ti njihovi koji se odupiru, da podupru DPS kad im zaškripi, kao što su to radili Pozitivna Crnogorska, Drago Đurović, Stevan Džaković…

I na kraju, sve više nam slogan ove družine, od dva ili tri člana, teško je utvrditi koliko ih stvarno ima, a koja je već prokockala narodno povjerenje, liči na “Odupri se” SPC-u i Srbima. Danas bi im više pristajao slogan “Podupri DPS”! Zato, oni neka nastave da se podupiru sa Drugom familijom, naše je da se sabiramo oko naših svetinja.

 

1 Comment
  1. blokbruklin komentariše

    bravooo,kakvi odupri se i dido i kobac fb revolucionariii i omer sarkic hahahaha nebitni likovi

    24
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.