Još jedan šamar: Hrvatska nije otvorila granicu sa Crnom Gorom!

5

Hrvatska je na današnjem zasjedanju vlade donijela odluku da otvori granice za deset evropskih zemalja. Crna Gora nije među njima, prenose hrvatski mediji.

“Uspjeli smo u prvom poluvremenu pobijediti epidemiju. Napravili smo plan po kojem bismo izmijenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Njemačku. Prema našoj analizi i epidemiološkim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan rezultat ili su trendovi takvi da možemo donijeti takvu odluku uz epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju, koja je već napravljena za dolazak državljana iz ovih zemalja za turističku sezonu”, rekao je premijer Hrvatske, Andrej Plenković.

Dodao je da je siguran da će se, kako situacija bude odmicala, popis zemalja proširivati.

Ministar u vladi Hrvatske, Davor Božinović je objasnio da državljani iz deset zemalja s popisa više neće morati navoditi razloge ulaska u Hrvatsku, nego će u zemlju ulaziti kao i prije pandemije koronavirusa.

5 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Svi oni otvaraju granice, samo za takoreci bogate evropske zemlje!.
  Ja bih svim Srbima/Crnogorcima preporucio da sledece tri godine biraju druga turisticka mesta!.
  Javice oni nama kad budu spremni za dobrodoslicu srpskih/crnogorskih turista!. Ne idem nigde na slavlje i posetu ako nisam pozvan, nekulturno je!.

  1. Traktorist komentariše

   Dođi do mene

   1. Kafanski filozof komentariše

    Mozda bi, da imas malo kulture!.

    1. Traktorist komentariše

     Ne vrijeđa me više, pliz.

 2. Traktorist komentariše

  NEZAVISNA CG i NEZAVISNA HR dobrosusjedske zemlje, članice NATO, uskoro EU, uljuđene zemlje, još nisam čuo lošu riječ na CG iz HR medija, kako god bilo uskoro će nestati vidljiva granica da ljudi mogu slobodno putovati i raditi u obje države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.