Još jedan mladi ukrajinski košarkaš ubijen u Njemačkoj

0

Prošlog ponedeljka je u Dizeldorfu ubijen 17-godišnji ukrajinski košarkaš Vladimir Jermakov, koji je izbjegao u Njemačku zbog rata u Ukrajini.

Košarkaški savez Kijeva je o tragediji obavijestio javnost, uz kratku dopunu te informacije da je „Vladimir ubijen nožem u napadu na ulici, a da je njegov saigrač na reanimaciji“.

Međutim, i taj drugi košarkaš, godinu dana stariji Artem Kozačenko, preminuo je od posledica ranjavanja nožem.

Ljekari su se nedelju dana borili za njegov život, ali su rane bile kobne i ovog utorka je saopšteno da je i on podlegao povredama.

Prošlog utorka se ispostavilo da je ubica 15-godišnji njemački dražvljanin turskog porekla, javlja „Bild“.

U sklopu istrage, policija je najprije ispitivala još jednog njemačkog građanina, i to maloljetnika grčkog porekla. Onda je on zadržan u pritvoru, kao i još dvojica Sirijaca. Svi oni starosti od 14 do 15 godina.“Bild“ javlja da je između Ukrajinaca i pomenutih dječaka izbila svađa u autobusu, posle čega je glavni okrivljeni odmah po izlasku na ulicu nasrnuo na suparnike nožem.

Lokalni mediji ovome dodaju da je „dječak za koga se opravdano sumnja da je ubica već od ranije poznat organima gonjenja, te da je izvršio nekoliko krivičnih djela, uključujući pljačku i nanošenje tjelesnih povreda“.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.