Jonica: Joković po zadatku doveden da razbije SNP, ne napuštamo partiju

0

“Oni koji su došli na čelo SNP-a na talasu priče o navodnom očuvanju jedinstva, za prethodnih pola godine nisu napravili nijedan korak da obezbijede to jedinstvo. Tako su i danas još jednom na djelu dokazali da im očuvanje jedinstva nikada nije bilo ni cilj ni namjera, jer su odbili čak i da uvrste u dnevni red Predlog odluke o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP”, poručila je Snežana Jonica, bivši poslanik SNP-a.
Prema njenim riječima, pred partijom su izuzetno važni lokalni izbori, a prije toga 21.mart – za svakog pravog SNP-ovca jedan izuzetno značajan datum – proslava dvije decenije postojanja SNP.
“Naše članstvo je od nas očekivalo samo jedan poklon za 20 rodjendan SNP, a to su sloga, jedinstvo i zajednička borba za smjenu vlasti. Umjesto toga, Joković je, iz samo njemu znanih razloga, raspustio SNP. Tako su odlukom 20 članova Izvršnog odbora raspušteni opštinski odbori širom Crne Gore, odnosno više od 1.500 ljudi, što je nezabilježen primjer u političkoj praksi na ovim prostorima. Nakon što je je odbijeno da se naš predlog uvrsti na dnevni red, napustili smo sjednicu, smatrajući besmislenim da vodimo raspravu o bilo čemu drugom sa onima koji neće ni da razgovaraju o jedinstvu SNP. Tim potezom i odbijanjem i da se vodi rasprava o današnjem Predlogu odluke o preduzimanju mjera za očuvanje jedinstva partije, Joković je, nažalost, potvrdio da su tačne sumnje u koje nismo željeli da vjerujemo, a to je da je po zadatku doveden na čelo SNP kako bi, po uzoru na Stipa Mesića koji je rekao – moj zadatak je obavljen Jugoslavije više nema, Joković ubrzo mogao da se svojim nalogodavcima pohvali – obavio sam zadatak, SNP-a više nema, poručila je Jonica.

Danas su, kaže ona, konačno pale maske. “Aktuelnom rukovodstvu ne treba jedinstvo SNP, nego da mi odemo iz SNP. E to gledati neće!!!, navela je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.