Joković za BORBU: Ako DPS uskrati podršku Vladi, da vidimo ostale partije jesu li za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC ili će sa DPS-om!

12

Potpredsjednik Vlade i lider SNP-a Vladimir Joković kazao je BORBI da je pravo svake partije da podržava ili da ne podržava neku Vladu, a nakon objavljivanja informacije da je Predsjedništvo DPS-a odlučilo da uskrati podršku Vladi Dritana Abazovića.

„Predsjedništvo DPS-a i predsjednik DPS-a su bili upoznati da treba potpisati Temeljni ugovor sa SPC i da je to bio uslov za ulazak SNP-a u ovu Vladu. Njihovo je suvereno pravo šta će da rade. Mi smo donijeli takvu odluku na Vladi, a vidjećemo šta će se dalje dešavati“, kazao je Joković za naš portal.

Na pitanje novinara očekuje li podršku Vladi Dritana Abazovića od stare parlamentarne većine odnosno od Demokratskog fronta i Demokrata Joković za BORBU kaže da je to pitanje za sve u Parlamentu.

„Pred svima je pitanje da li zbog Temeljnog ugovora treba da padne Vlada. Možda je ovo trenutak da sve partije pokažu gdje se nalaze. Jesu li za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC ili ne? Svi koji su ušli u ovu Vladu su znali da će jedan od prioriteta biti i potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. To što nekima to ne odgovara u ovom političkom trenutku to je sasvim druga stvar“ poručio je on.

Joković je kazao da su svi prije mjesec dana dobili Nacrt Temeljnog ugovora sa SPC koji nije značajno mijenjan a da su ove odluke sprovedened zbog usko partijskih interesa.

„Nikakvih problema nema ako žele da uskrate podršku. Idemo u Parlament, glasaće se, i tu će se znati ko je bio za regulisanje odnosa sa najvećom vjerskom zajednicom u Crnoj Gori, a ko protiv“, precizira Joković.

„Ovo je trenutak ispita za sve proevropske partije“

Lider SNP-a naglašava i da je ovo trenutak ispita za sve proevropske partije.

„Da li im je bitnije u ovom trenutku, kad su otvorena vrata Crnoj Gori za ulazak u Evropsku uniju i dobijanje završnih mjerila, ili su im bitniji uskostranački interesi i vraćanje Crne Gore negdje gdje joj nije mjesto? Pitanje je – da li je Crnoj Gori mjesto u Evropskoj uniji ili suprotno“, upitao je Joković i time zaključio svoju izjavu za BORBU.

12 Comments
 1. Marko komentariše

  Da padnete svi zajedno!Izbori!

  1. Komandir stanice komentariše

   Biće ,ali ćeš sačekati malo…moj Marko

 2. Q komentariše

  E moj Joko pq vama je pola vlade protiv svega normalnog.Zar ti vjeruješ išta lažovima iz BS ili SDP-a?

 3. Ivi komentariše

  Ne, sa tobom neće niko. Izbori!

 4. NAHIJE I BRDA komentariše

  A CRNI JOKO KAD SMO TI GOVORILI DA U DPS NEMA VJERE NIJESI NAS SLUŠAO NEGO SI SE OBRUKAO.

  1. Senka komentariše

   On se nije obrukao nego uradio ono sto Zdravko nije htio i smio

 5. Karlos komentariše

  Abazovic ispade LJUDINA i covjek od RIJEČI

 6. Ханибал Барка komentariše

  Za novu vladu, Jokaro, za novu vladu sa premijerom Srbinom i sa ministrom MUP-a(što ste vi propustili da uzmete). Birački spisak da se sredi, da se dijaspori onemogući protivzakonito glasanje., pa na izbore za dvije godine, taman da se drpsu svaki adut istrgne iz ruku.

 7. Miroslav komentariše

  Pa pozovite ih u Vladu bez DPS-a!?

 8. Eviva komentariše

  Ti ces morati da se vratis u bitik I prodajes kineske patike

 9. Putin komentariše

  Hahahahahaha. Papa Joko ! Papa tzv SNP !!! Ko zadnji izadje, neka ugasi svijetlo 🤣🤣🤣

  1. Rade komentariše

   Zelja ce vam biti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.