Joković: SNP izlazi na izbore u Tivtu, spremni smo za veliku koaliciju

0

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP CG) Vladimir Joković saopštio je za Dan da će ta stranka izaći na izbore u Tivtu 5. aprila ukoliko većina relevantnih opozicionih subjekata odluči da izađe na te lokalne izbore.

Joković je istakao da se SNP zalaže za najširu moguću koaliciju.

“Ukoliko većina relevantnih opozicionih partija izađe na izbore, izaći će i SNP. Mi smo se uvijek zalagali za jedinstvo opozicije, tako će biti i ovaj put. Otvoreni smo za najširu moguću koaliciju”, istakao je Joković.

On je dodao da je postojala i opcija bojkota lokalnih izbora, ali se najveći dio opozicionih političkih subjekata u međuvremenu izjasnio da su spremni da nastupe na tim izborima.

“U tom smislu, SNP je takođe spreman za izborni nastup na ovim lokalnim izborima i vjerujemo u uspjeh”, kazao je Joković.

Na pitanje ko bi mogao da im bude potencijalni koalicioni partner na tivatskim izborima, on je rekao da je stav te partije jasan.

“Potencijalni koalicioni partner je svako ko se iskreno zalaže za smjenu režima”, istakao je čelnik SNP-a.

Upitan da li nastup u Tivtu ruši bojkot opozicije vezano za parlamentarne izbore na jesen, Joković je odgovorio da je bojkot državnih izbora i dalje opcija.

“Svi razlozi koji su nas opredjeljivali da razmišljamo o bojkotu parlamentarnih izbora i dalje su tu od nesređenog biračkog spiska, do zloupotrebe javnih resursa i kupovine glasova. Vjerujem da će opozicija u susret parlamentarnim izborima pokušati da popravi izborne uslove, a ako do toga ne dođe, bojkot je sasvim realan. Vidjećemo, u svakom slučaju, šta će se dešavati”, rekao je Joković i dodao da su tivatski izbori jedan politički događaj, a parlamentarni izbori sasvim drugi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.