Joković: Najjači u opoziciji da inicira jedinstvenu listu

1

Inicijativu o formiranju zajedničke opozicione liste za naredne parlamentarne izbore trebalo bi da pokrene najveći subjekt u opoziciji, kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a, ne isključujući mogućnost ni formiranja dvije opozicione kolone, ako bude više političke volje za tu opciju.

On je, na pitanje da li misli da bi Demokratski front trebalo da pokrene inicijativu o jedinstvenoj opozicionoj listi, odgovorio “ili DF ili Demokrate, a može i bilo ko drugi”.

“Nije problem bilo ko da inicira ovu ideju, ali po logici stvari, trebalo bi da inicijativa krene od najvećih političkih opozicionih subjekata prema onima koji trenutno imaju manji rejting u biračkom tijelu. Niko ne bi trebalo da gleda u tome svoju korist, već mora da prevlada zajednički interes. Najmanje je bitno ko bi krenuo u tu priču, jer suština je u tome da je privedemo kraju”, istakao je Joković.

Na pitanje koliko je realno očekivati da međusobno podijeljena opozicija dogovori zajedničku predizbornu listu, Joković je kazao da je “sve moguće, kad se hoće”.

“Samo bi u to trebalo vjerovati”, kazao je on.

Na pitanje ima li potvrdu da sve opozicione partije to hoće i da misle kao on, Joković je odgovorio da to nije samo njegovo mišljenje, već najvećeg dijela opozicije.

“To je stav svakog iskrenog opozicionara koji nema nikakvu funkciju, ni sopstveni interes. Krećući se po Crnoj Gori, slušam sve naše birače koji govore hajdemo zajedno na izbore, samo tako možemo postići rezultat”, istakao je Joković.

On je, na pitanje na koji način bi se taj cilj sada mogao ostvariti, pošto su raniji slični pokušaji bili neuspješni, rekao da “za to postoji jednostavan recept”.

“A to je da svi osluškujemo što narod želi, a narod želi promjenu. Ako svi poslušamo naše glasače, do zajedničke liste ćemo doći. Svi naši birači uvjereni su da je jedinstvena lista put do pobjede opozicije na narednim parlamentarnim izborima. Moramo ispuniti volju biračkog opozicionog tijela u Crnoj Gori”, istakao je Joković.

On, međutim, ne isključuje ni formiranje dvije opozicione kolone.

“Ako bi se ispitivanjem javnog mnjenja došlo do zaključka da su dvije opozicione kolone, rješenje i to je odlično. Prihvatamo. Ali, po mom mišljenju, sigurno je da bi jedinstvema lista pobijedila DPS i ulila novu snagu u opoziciju, a siguran sam da bi bila i veća izlaznost na izborima”, dodao je Joković.

1 Comment
  1. NS komentariše

    Demokratija podrazumjeva smjenljivost vlasti.U našoj državi imamo dva problema.Prvi problem je nesmjenljiva vlast a drugi opozicija koja je razjedinjena i nesposobna da smijeni vlast.Oni samo misle o svojim pozicijama u eventualnoj pobijedi.Sledeći protesti ako ih bude trebaju raskrinkati viječnu opoziciju i njih poslati u istoriju a od pokreta 97000 odupri se formirati građansku listu bez učešća trenutnih opozicionara.Trebaju da shvate da na nih ne računamo jer su gori od vlasti.”

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.