Jočić: Javni servis javni egzekutor istine i slobode

1

Ne odustajući od svog manira da je istina samo ono što izađe iz sotoninih usta, menadžment Javnog servisa, preciznije Božidar Šundić je nastavio sa tom sramnom praksom, kaže Marina Jočić, poslanica DF-a.

“U najnovijem napadu na istinu, profesiju i zakon, pokrenuo je disciplinski postupak protiv novinara Nevenke Ćirović i Zorana Lekovića koji su pokušali da odbrane časnu novinarsku profesiju i posrnuli Javni servis od nasrtaja mržnje prema mitropolitu Amfilohiju, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i stotinama hiljada građana na litijama, čijim novcrm ovaj epicentar zla i profesionalnog nemorala uopšte funkcioniše.

Ova dva časna novinara su digli glas na društvenim mrežama, ostavljajući po strani svoja nacionalna i vjerska ubeđenja, braneći samo programske principe i standard Javnog servisa koji je službeni dokument i kao takav obavezujući. A tamo piše da se ne smiju objavljivati sadržaji bez datog konteksta i bez stava druge strane.

Javni servis ne samo da je u filmu Svjedok Božje ljubavi prekršio ove standarde, nego to čini svakodnevno nebrojeno puta u svojim informativnim emisijama.

U vrijeme kada se pola Crne Gore diglo da odbrani svetinje od primitivnog i necivilizacijskog zakona, uprkos pritužbama na rad Javnog servisa, pod uređivačkom palicom Božidara Šundića, bračni par Šukovića ne prestaje da širi neistine i govor mržnje, očigledno prkoseći pokušajima da se ostvari kakav-takav dijalog na relaciji Mitropolija -Vlada.
Uhvaćene su u klinč očigledno dvije struje u Javnom servisu, ni Savjet ove propagandne kuće već tri mjeseca nije održao javnu sjednicu, krijući se iza elektronskih i dajući strogo kontrolisana saopštenja.

I kada se čuje usamljeni glas profesionalaca, to postaje znak za uzbunu i pokreće se mehanizam da se oni kazne, na razne načine pa i gubitkom posla, šaljući poruku svima koji primaju platu iz Budžeta, da će tako proći ukoliko dozvole da u njima pobjedi glas savjesti i pravde.

Možda je na njih upravo i mislio Milo Đukanović kada je poručio “ne zalijećite se, više nas je”.
Zato je glas etike i moralni čin utoliko veći i značajniji što dolazi od dva potvrđena profesionalca – Nevenke Bošković Ćirović i Zorana Lekovića.
Demokratski front će uvijek podržati principijelnu borbu svakog pojedinca i grupe i nastaviti da služi principima demokratije o bilo kome da se radi, kaže ona.

1 Comment
  1. Rikardo komentariše

    Samo HRABRO!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.