Jelušić: Nadležne institucije da se bave postupanjima na sjednici SO Budva

1

Predsjednik budvanskog DPS-a Predrag Jelušić kazao je da se nada će se u narednim danima nadležne institucije baviti postupanjima na sjednicama SO Budva “i svim onim činjenicama i dokumentima koji su bili vezani za održavanje ove, a i prethodne sjednice”.

“Vjerujemo da je svima vama, i ne samo budvanskoj već i široj javnosti, već i danas bilo jasno koliko je bilo kršenja zakona, Poslovnika, Statuta i svih onih procedura koje su trebalo da budu ispoštovani od samoga dana sazivanja sjednice, rasprave i datoj mogućnosti da se Odbornici izjasne o današnjoj inicijativi.

Ako u roku od trideset dana za sazivanje sjednice, održavanje, organizovanje i izglasavanje nije bio dovoljan onda vam je jasno da se radi o svjesnoj namjeri da se dođe do ovoga scenarija”, kazao je Jelušić.

Nadležni, kako vjeruje Jelušić, imaće pune ruke posla “da ove materijale koje smo imali prilku da zabilježimo i oko današnje i one prethodne Skupštine procesuiraju, i da se vrlo detaljno ispitaju sva ova kršenja zakona, Statuta i Poslovnika o radu”.

Govoreći o propustima tokom sjednice, navodi da je neovlašćeno lice počelo da rukovodi posljednjim zasijedanjem.

Naglašava da ponovo nije ispoštovan rok, koji je bio propisan zakonom i procedurom.

“Vidjeli ste da je onaj rok oko prve sjednice oko datuma šetao. Pa je bio zakazan za 5. jun, pa se vratio na 30. maj, pa odjednom sada imamo 29. jun.

Znači, jasno vam je da se ovdje zakon ne poštuje, i da su ti rokovi vrlo rastegljivi kod onih ljudi koji treba da snose odgovornost prilikom sazivanja ovih sjednica.

Vjerujem da ste imali prilike da i u samom finalu vidite taj dodatni scenario, gdje se u deset minuta do dvanaest vade neka nova dokumenta, neka nova saznanja kao da materijal nije bio u rukama 30 dana od Skupštinske službe do odborničkog materijala”, kazao je Jelušić.

Kako je naveo, DPS je imao uredan dokument, koji je na vrijeme i shodno zakonu i proceduri predat.

“I naravno, ako se ovdje bude radilo o nekim drugim postupanjima, onda možemo smatrati da, osim ovoga o čemu pričamo danima, ovdje možemo imati i druga krivična djela, a to je pomaganje u vršenju krivičnih djela.

Ono što ste takođe imali prilike da vidite i zabilježite, ne samo danas nego i kod prethodne sjednice, jeste da su naši odbornici pokazali visok stepen demokratskog kapaciteta, kulture, uzdržanosti, i jednog dijaloga koji nije bio samo dominantan u lokalnim parlamentima, nego su naši odbornici bili dostojanstveni, čini mi se i na razini mnogo većih skupštinskih tijela, nego što je jedan lokalni parlament”, rekao je on.

Naredni potezi DPS-a biće, kaže Jelušić, u skladu sa zakonom, procedurom, i uz poštovanje demokratskih standarda i političkih razlika.

“A te političke razlike nećemo rješavati na ovakav način, koji smo imali prilike da vidimo u BD, gdje smo vidjeli jednu scenografiju vulgarnosti, primitivizma i svega ono što nije dostojno jednom gradu kao što je BD.

Vjerujete da imamo dosta demokratskog kapaciteta , da sve ono što je pred nama (a ponavljam da nigdje ne žurimo) odradimo uz svo poštivanje zakona i procedure.

Mislim da ovo nije bilo dostojno organizacije, načina, ambijenta održavanje bilo kakva skupštine, a ne dvije ozbiljne inicijative koje je trebalo da budu razmatrane na jedan kvalitetan način, argumentovno i u ambijentu koji priliči za te pirlike”, rekao je Jelušić.

1 Comment
  1. Крими рад komentariše

    Nadležni organi treba prvo ove iz dps-a da procesuiraju!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.