Janović: Ne osnovu kojih kvalifikacija ministar Radulović angažuje svoje izaslanike i koliko ih trenutno ima?

5

Danas smo sasvim slučajno, posredstvom medija saznali da ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović u tajnosti angažuje svoje izaslanike po diplomatskim predstavništvima, bez jasnih kriterijuma na koji način se ove osobe biraju i čime su zaslužile tu poziciju, poručio je poslanik DPS-a Nikola Janović.

“Javnost treba da zna koji segmenti biografije preporučuju ova lica i potvrđuju njihovu kompetentnost da zvanično predstavljaju Crnu Goru. Iz primjera, ministrove izaslanice u Briselu, angažovane prije 3 nedjelje, nejasno je čime se kvalifikovala za ovu prestižnu poziciju i šta je opredijelilo ministra da pored zaposlenih u diplomatskom predstavništvu Crne Gore, angažuje i lične izaslanike”, navodi on.

Janovič ističe da je posebno apsurdno da je ministar odmah nakon stupanja na funkciju, opozvao karijerne diplomate, impresivnih biografija, dugogodišnjeg iskustva u diplomatiji, poštovane i uvažene u državama domaćina, a očigledno zapošljavao po svom nahođenju osobe koje nemaju nikakvog iskustva u diplomatiji.

“Tražimo od ministra vanjskih poslova, da javnosti predoči koja je sve lica angažovao kao svoje izaslanike i pod kakvim obrazloženjem. I ovaj primjer dokazuje da je proklamovano načelo transparentnosti, koje je premijer spomenuo u svom ekspozeu, bila samo dimna zavjesa za niz zakulisnih radnji koje se dešavaju daleko od očiju javnosti”, tvrdi on.

5 Comments
 1. Bosko komentariše

  Zalosno, kakav sportista a kakva bagra od coveka.
  Niko lepu rec za tebe.
  Pritom, na celu ti pise glup.
  Uzas.

  16
  8
 2. Dobrilo komentariše

  Izuztno glup čovek, u nivou prdnjave Veljovića, a to su im danas perjanici.

  9
  5
 3. mina komentariše

  Sto se tice ovog Janovicevog komentara ,potpuno je upravu.Radulovicnije dorastao funkciji ministra spoljnih poslova.

 4. Gavroni komentariše

  Ministar Radulovic je bagra isto kao i ti.

  4
  1
  1. KIRO komentariše

   Kakva je ovo LJIGA od čovjeka.
   Piiiii

   1
   2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.