Janković (SNP): Nećemo dozvoliti da radnici rade 48 sati a budu osigurani na minimalac

Janković (SNP): Nećemo dozvoliti da radnici rade 48 sati a budu osigurani na minimalac

Ogroman strah izazvan medijskim spinovima i zluradim špekulacijama, o tome da li će biti dovoljno novca za isplate plata i penzija, treba zaustaviti i građanima pružiti realnu sliku stanja stvari, saopštio je Luka Janković, funkcioner SNP-a.

“Svjedoci smo već 30 godina masovne korupcije koja je crnogorsko društvo uzdrmala, unazadila i uništila, svjedoci smo postojanja privilegovanih pojedinaca, kumovskih i porodičnih poslovnih veza, bahanalija i rasipanja novca poreskih obveznika na luksuzna putovanja i provode. Nekako se stvorila slika da crnogorski radnik privrijedi tek onoliko koliko mu je potrebno da prehrani sebe i svoju porodicu.

SNP će kao centar svog djelovanja u narednom periodu staviti crnogorskog radnika, privrednika i seljaka. Za cilj imamo da ljude koji pošteno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove dovedemo u poziciju da ih nikada više privatnik ne ucjenjuje otkazima. Nikada više crnogorski radnik neće biti doveden u situaciju da ćuti o flagrantnom kršenju svojih prava. Ono što kao dio buduće vlasti možemo garantovati jeste odbrana prava radnika. Nijedan privatnik ma koliko jak bio i ma koliko mu jake ortačke veze bile sa prethodnom vlašću, neće biti jači od radnika.

SNP neće dozvoliti da radnici ikada više budu primorani da rade 48 i više sati, a da budu osigurani na minimalnu platu. Pružićemo zaštitu svima čija se prava budu kršila u domenu rada i obezbijedićemo poresku stabilnost kroz naplate punih poreza i doprinosa kao i naplatu poreskog duga sa crne liste dužnika.”

Related posts

5 Comments

 1. Pravnica

  Radnici nijesu ni osugurani ni na minimalac, oni suprijavljeni da rade po 10 sati, a rade 48. Podhitno minjenjati Zakon o radu druge nema nama

  Reply
 2. Djole

  BRAVO ! Mnogi radnici godinama nisu osiguravani ,a oni koji su potpisali ugovore ti ugovori se ne postuju .Posaljite inspektore rada u sve firme u cg ,pa neka velike gazde plate poreze i sve sto sleduje radnike.

  Reply
 3. Ustopizd Ljigavi

  Toliko mnogo krivičnih dela ima Milo, DPS i mafija oko njih, da se to ne može procesuirati sledećih 100 godina. Zato se mora raditi vrlo brzo i po kratkom postupku!
  Prioritet je vratiti što je moguće više opljačkanog novca. Država mora dati veoma velika ovlašćenja onima koji će taj posao raditi.
  OPLJACKANO SE MORA KONFISKOVATI!

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *