Janjušević: Za četiri mjeseca na putevima 19 stradalih, smanjenje u odnosu na prethodnu godinu

0

Ove godine na putevima u Crnoj Gori za prethodna četiri mjeseca imali smo ukupno 19 smrtno stradalih lica, kazao je Ilija Janjušević iz Uprave policije.

„Prošle godine smo imali 27 lica u istom periodu, dakle imamo smanjenje sa tog aspekta možemo biti zadovoljni. Međutim ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer je 19 lica zaista veliki broj lica koja su stradala na našim putevima“, rekao je Janjušević.

On je naglasio da je za četiri mjeseca ove godine evidentirano 1.850 saobraćajnih nezgoda, „i to je negdje isti broj kao i prošle godine, tako da kada je u pitanju broj saobraćajnih nezgoda na istom smo nivou.“

Na pitanje da li crnogorska policija spremna dočekuje ljetnju turističku sezonu Janjušević je naveo da je policija “ na blagovremen način izvršila sve pripreme kako bi smo dočekali spremni ovu turističku sezonu.“

„Očekujemo naravno kao i svake godine povećan broj turista što samim tim znači da ćemo imati mnogo više učesnika u saobraćaju, a to znači da ćemo morati dodatno uložiti napor kako bi omogućili svim učesnicima u saobraćaju da bezbjedno stignu do željenih destinacija“, rekao je Janjušević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.