Janjušević: Vlada u pat poziciji, DPS-u se osipa članstvo

0

Politički analitičar Dragiša Janjušević kazao je za “Vijesti” da je očigledno da sve masovnije litije nanose popriličnu štetu DPS-u, čim pokušava da je sanira i predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović obilazeći opštinske odbore.

“Nastala šteta, po njihovim procjenama, sigurno nije mala, dok se to radi sa tog nivoa i kad su im opštinski odbori u permanentnim zasjedanjima…”, ocijenio je Janjušević.

Ocijenivši da u partijskom smislu, DPS već ne “sjedi skrštenih ruku”, Janjušević pojašnjava da se, u kontekstu izvršne vlasti, Vlada nalazi u jednoj pat poziciji – niti može da povuče zakon, što bi značilo znak slabosti i predaje u tom sukobu, a s druge strane, u partijskom smislu, gube značajno biračko tijelo.

“Vlada je u pat poziciji, koja joj ne odgovara, jer u partijskom smislu gube značajno biračko tijelo i izborna je godina, vrijeme curi. Nije se radilo na izbornom zakonodavstvu, nije se radilo na mnogim stvarima koje je tražila opozicija da bi izašla na izbore, tako da se i u pogledu izvršne vlasti, takođe, trpi velika šteta”, ocijenio je Janjušević.

On je kazao da se problemi DPS-a usložnjavaju, navodeći da u izbornoj godini imaju najbitniji problem – osipanje biračkog tijela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.