Izvor blizak bivšem lideru SNP-a potvrdio za Borbu: Milić neće da ćuti na amnestiranje Duškovog ubice

0

Bivši lider SNP-a, a sada poslanik te partije, Srđan Milić vratiće se u skupštinske klupe kada većina stavi na dnevni red smanjenje kazne osuđenim licima, među kojima je i Damir Mandić, osuđen za ubistvo Duška Jovanovića. Izvor blizak Miliću, koji ne želi da daje izjave za medije, potvrdio je da Milić zbog toga vraća u Skupštinu. Osim njega, kada ta tačka bude na dnevnom redu, u Parlament se vraća i njegova koleginica Danijela Pavićević, sestra Duška Jovanovića.
“Milić je donio odluku o povratku u Parlament kada ta tačka bude na dnevnom redu, jer ne želi da vlast na mala vrata progura priču o amnestiranju Damira Mandića. On je najbližim saradnicima kazao da je upravo ta tačka dnevnog reda, koju gura vlast, prilika da se vidi “jesmo li za ljude ili kriminalce”, kazao je naš sagovornik.
Pavićević je medijima kazala da su Milić i ona najavili da će predati amandmane o ovom Zakonu, i da će se vratiti u Skupštinu kada na dnevnom redu bude ta tačka.
“Samo tog dana ćemo doći, kao što su se neki iz opozicije vraćali zbog određenih tema, pa nastavljali bojkot. Nama je značajna ova tema koja se tiče teških ubica i kriminalaca, pokušaćemo da spriječimo da se takav zakon ne izglasa”, kazala je Pavićević medijima.
Zakon o amnestiji, kako je kazala Pavićević, dodiruje je lično, s obzirom da je sestra pokojnog Duška Jovanovića.
“Pored toga što sam poslanica, imam i moralnu obavezu da dignem glas kada je ovakav zakon u pitanju, zbog toga sam, između ostalog, ovako reagovala. Imam i ličnu i moralnu obavezu, pored toga što sam poslanica i imam mogućnost da to spriječim. Nemam pravo, kad sve uzmemo u obzir, da ćutim i sve to gledam, da prolazi mimo mene. Bez obzira na generalni stav o bojkotu, očekujem da svi razumiju moj povratak kada se bude glasalo o ovom zakonu”, zaključila je Pavićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.