Izlaze iz Vlade Kosova: Srbi stigli na sastanak kod Vučića

0

Noć i jutro u Kosovskoj Mitrovici za sada protiču mirno. Na smirivanje tenzija pozvao i predsjednik Srbije. S njim danas razgovaraju predstavnici Srba s Kosova.
Kako saznaje TV Prva oni su već stigli u Beograd, gdje će predsjednika Srbije i najviši državni vrh obavijestiti o odluci da napuste Vladu Kosova.
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uhapšen je juče oko 17 sati u Kosovskoj Mitrovici gdje je prisustvovao unutrašnjem dijalogu o KiM.
Policija Kosova pod punom opremom upala je u prostorije Mitrovačkog dvora gdje je bo održavan okrugli sto. Bacili su suzavac, lomili stakla i uz prijetnju oružjem gurnuli na zemlju sve prisutne. Čuli su se pucnji, eksplozija i uzvici na albanskom jeziku. Tom priliko više od 30 ljudi je povrijeđeno.
Đurića je više desetina policajaca naoružanih dugim cijevima sa fantomkama na licu sprovelo do policijske stanice u Prištini, gdje je saslušan i potom protjeran u centralnu Srbiju preko Merdara- tu ga je preuzela srpska policija, u Kuršumliji mu je ukazana ljekarska pomoć poslije čega se uputio za Beograd.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.