Izbori u Albaniji uz bojkot opozicije, angažovane hiljade policajaca

1

U Albaniji je jutros počelo glasanje birača u okviru lokalnih izbora, koji se održavaju u ovoj zemlji u atmosferi napetog političkog konflikta, sa opozicijom koja bojkotuje izbore.

Birači glasaju kako bi izabrali predstavnike vlasti koji će biti na čelu 61 okruga u naredne četiri godine, javio je AP.

Preliminarni rezultati se ne očekuju prije ponedeljka. Mere bezbjednosti su zbog izbora posebno pojačane. Pripadnici albanske vojne jedinice “komandosi” od juče brinu o bezbjednosti stranih ambasada u Tirani, prenosi MIA.

Albanski komandosi su zaduženi za bezbjednost 84 važna objekata i oni će zamijeniti oko 300 policajaca koji u uobičajenim okolnostima obezbjeđuju te objekte.

“Ukupno 7.779 policajaca će biti angažovano na lokalnim izborima u Albaniji. Oni će imati na raspolaganju vozila, kao i adekvatnu opremu za komunikaciju. Njima će pomagati 1.450 pripadnika drugih policijskih sektora, kao i pripadnici granične policije”, izjavio je direktor albanskog Biroa za javnu bezbjednost Albert Dervišaj.

Istovremeno oko 5.000 pripadnika specijalne jedinice za brze intervencije biće u pripravnosti.

Lokalni izbori održavaju se nakon što ih je prije tri nedelje odložio albanski predsjednik Iljir Meta i to zbog neučestvovanja opozicije, ali i straha od građanskih sukoba.

Međutim, premijer Edi Rama, lider vladajuće Socijalističke partije, odluku predsjednika ocijenio je neustavnom i poručio da će izbori biti održani u zakazanom terminu.

1 Comment
  1. Hamilton komentariše

    Pa da. Na ovim prostorima sve može
    I zbori bez opozicije sa puno policije. Sve prolazi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.