Izbori i dalje u magli: DPS u problemu, ako granice ostanu zatvorene, ne mogu da dovode glasače iz dijaspore!

5

Zatvorene granice, odnosno ne mogućnost dolaska dijaspore na glasanje, trenutno je najveći kamen spoticanja Demokratskoj partije socijalista za raspisivanje parlamentarnih izbora, saznaje Borba.

Upravo su, ljudi koje vlast iz inostranstva dovodi za glasanje, najveći resurs vladajuće partije na svakim izborima. Međutim situacija oko korona virusa, kao i odluka svih zemalja da do daljeg drže granice zatvorene, što znači da nema dolazaka i odlazaka, trenutno predstavlja najveći problem DPS-u.

Upravo zbog toga u vladajućoj stranci još uvijek nisu odlučili kada bi izbori mogli da budu održani. Spekulisalo se da se kao termin pominje kraj jula ili kraj septembra.

Upravo zbog toga u vladajućoj stranci još uvijek nisu odlučili kada bi izbori mogli da budu održani. Spekulisalo se da se kao termin pominje kraj jula ili kraj septembra.

Sada je izvjesno, da u ovakvoj situaciji, ne može doći do dovođenja birača sa strane, pa je to otežavajuća okolnost po vlast.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori, kako se spekulisalo, najranije mogu biti održani u drugoj polovini jula, što bi najviše odgovaralo Demokratskoj partiji socijalista (DPS) koja bi što prije da iskoristi pozitivan rejting Vlade, stvoren zbog pozitivnog odjeka mjera kojima je spriječena značajnija epidemija virusa korona.

Takođe, posljednja dva mjeseca, tokom zdravstvene krize, politički su neutralisane negativne posljedice usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti na rejting prije svega DPS-a.

Od dana raspisivanja do održavanja izbora, propisano je Zakonom o izboru poslanika i odbornika, ne može proteći manje od 60, niti više od 100 dana.

5 Comments
 1. Q komentariše

  Sta sad treba da narod placa dolazak Roma i Siptara avionima iz inostranstva da bi DrPS dobio ponovo izbore?E ko to EU dozvoli da bog da zavrsila ko Milogora.

  21
  2
 2. Peki komentariše

  Pa doveli su ih, da ih navodno spašavaju od korone.

  18
  2
 3. Kafanski filozof komentariše

  Ovaj put ih ni oni nece spasiti!.
  Dosta je u dijaspori i onih koji su ih prepoznali i omrzli!!!.
  Dosta su se izivljavali nad rodbinom dijaspore!.
  Pa preca je rodbina i familija nego DPS i njihove fukare!.

  16
  2
 4. Macan komentariše

  Mi iz Luksenburga dolazimo,ako je placen avion i troskovi za 5 dana, a to je 250-300 €

  6
  1
 5. Истина_правда komentariše

  “Takođe, posljednja dva mjeseca, tokom zdravstvene krize, politički su neutralisane negativne posljedice usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti na rejting prije svega DPS-a.” О чему причате?!?! Само су својом дискриминацијом православних вјерника, притисцима, хапшењима духовног оца, вјерника, свештеника додатно скочили себе у стомак и показали право лице закона..

  6
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.