Iz MUP- Srbije potvrđeno Borbi: Sumnjaju da je nalog za likvidaciju advokata stigao od “kavačkog” klana

0

Istraga o likvidaciji advokata Dragoslava Miše Ognjanovića vodi i ka Crnoj Gori, tačnije ka kriminalnoj grupaciji iz Kotora, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a Srbije. Istražitelji ispituju da li sa ovim ubistvom ima veze kavački klan, jer je Ognjanović bio advokat pojedinim škaljarcima, među kojima je i Nikola Mršić, iz Kotora, koji se tereti za likvidaciju nekadašnjeg golmana Bokelja Gorana Lenca.
Inspektori koji rade na slučaju rasvetljavanja ubistva advokata Ognjanovića vjeruju da je ono povezano sa ratom dva kriminalna klana iz Crne Gore, o čemu je govorio i predsjednik Srbije Aleksandra Vučić.
-Istraga ide u više pravaca, a Crna Gora je u posebnom fokusu, jer je Ognjanović branio mnoge žestoke momke iz crnogorskog podzemlja. Za sada nećemo tražiti pomoć kolega iz Crne Gore, jer više ne vjerujemo ni jednoj policiji iz okruženja. Istražitelji koji rade na ovom slučaju vjeruju da je za ubistvo unajmljen profesionalni ubica, najvjerovatnije iz Bosne i Hercegovine, koji je u Beogradu imao pomagače, kaže naš sagovornik iz MUP-a Srbije.
Kako saznajemo, veliki broj operativnih podataka koji se prikuplja vezano za Luku Bojovića, koga je Ognjanović takođe zastupao, opet vodi ka Crnoj Gori.
Sukob škaljaraca i kavčana je počeo zbog nestanka oko 300 kilograma kokaina u Valensiji, a krvavi obračuni se, već godinama, dešavaju u Srbiji i Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.