Iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” pozvali narod da ostane kući: Imamo saznanja da može doći do tragičnih posledica na skupu u nedelju!

9

Nema nikakve sumnje da održavanje tzv. Patriotskog skupa, koje je planirano za nedjelju u 19 sati u Podgorici, nosi sa sobom velike zdravstvene i bezbjednosne rizike, saopštili su iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Na presu su govorili Vladimir Božović iz ekspertskog tima Zdravka Krivokapića i Jelena Srdanović, portparol.

“Imajući u vidu ukupnu situaciju u zemlji, epidemiološku i bezbjednosnu, zahtjevamo od Uprave policije da uoči održavanja datog skupa postupi na isti način na koji je postupala u nekim skorašnjim prilikama. Prisjetićemo se da je policija neposredno prije izbora, uoči održavanja jednog vjerskog skupa u Podgorici, u potpunosti blokirala prilaze gradu iz svih pravaca (tunel Budoš kraj Nikšića, Bioče itd), pravdavši takav potez ”epidemiološkim rizicima”.

Ovim putem želimo da posebno upozorimo javnost da smo iz više izvora dobili krajnje zabrinjavajuće poruke o mogućim incidentima na nedjeljnom skupu. I to sa moguće tragičnim posledicama. S obzirom na to da su neke od tih poruka došle od vrlo upuđenih adresa, onda je jasno da putem ”operativnih saznanja” i Uprava policija mora rasplagati istim.

Posebno, želimo da istaknemo odgovornost gospodina Veljovića, kao i Duška Markovića za tok i sve posledice ovog nedjeljnog događaja. Konkretnije, strahujemo od insceniranog nasilja, a čije bi žrtve mogled da budu mirni i neupućeni učesnici okupljanja. Izazivanje nereda i nasilja nad učesnicima skupa bi uglavnom sprovodile ubačene navijačke grupe iz okruženja, kako navode naši izvori.

Stoga, smatramo da je Uprava policija u obavezi da preventivno djeluje u cilju sprečavanja nasilja i kako smo već naveli, moguće tragičnih posledica.

Pozivamo građane koje dijele naša politička uvjerenja da ni po koju cijenu ne nasjedaju na provokacije, te da tokom održavanja nedjeljnog skupa ostanu kod kuće i time daju važan doprinos izbornoj pobjedi od 30. avgusta.

Takođe, dobijamo sve više informacija o tome da mnogi direktori i rukovodioci javnih uprava, državnih preduzeća, kao i onih koja su bliske odlazećoj vlasti, na razne načine primoravaju zaposlene da prisustvuju skupu u nedjelju, i da se u tu svrhu prave i određeni spiskovi.

Apelujemo na zaposlene da se odlučno oslobode od pritiska, prijetnji ili ucjena, a da nam dostave informacije o odgovornim licima koje ih vrše. Time upozoravamo sve rukovodeće kadrove odlazećeg režima, kao i ostale koji vrše represiju nad zaposlenima da će biti krivično procesuirani”, kazali su na pres konferenciji.

9 Comments
 1. bajo. komentariše

  Тресла се гора,родио се миш. Зашто би неко правио проблеме и себи отежавао ситуацију. Њима више нико не вјерује. Што се тиче прогона,клања и осталих усташких нагона не може дасе деси .
  Једноставно има нас више. Запамтите то… На крају крајева видјели смо ту силу јуче. Дамо голи лајавци.

  11
  1
 2. Traktorist komentariše

  Kako nijeste imali saznanja kad je četniklerofasistički ološ urlikao na sokace

  13
  1. Level komentariše

   Spremi sapun, valjaće ti 😂😁

 3. Traktorist komentariše

  Ja se zovem Dritan
  I mnogo sam bitan
  Mali sam i sitan
  Al’ se za sve pitam
  Srbi evo za mnom trče
  Albanski zbog mene uče
  Risto me za zdravlje pita
  I pozdravlja sa “mirdita”
  Četnici mi ruku ljube
  Da većinu ne izgube
  Zbog mene će čak na kraju
  I Kosovo da priznaju 😂😂😂

 4. Traktorist komentariše

  Đetići gospoda, nijesu to urokani četnikklerofasisti koji su na litijašenju krali, otimali đeci sladoled i bombone, otimali starcima novčanike, provaljivali u trafike, krali jogurt i sendviče po marketima, slance pekarnicama, mažnjavali šta su stigli, napadali đecu i nemočne

  1. vaso komentariše

   Traktorce ustasko kopile nijesmo bar ubijali djecu i stare kao vi heroji ndh .Nece biti vise sendvia zato ti je zao mila u duska. Malo da pojasnim dusko dolhe trajtorce u sredini a milo gore i tako vazda se igraju .Zato je traktorce pun vulgatnisti i bijesa.

   2
   1
   1. Vas.o komentariše

    😂😂ne biti bijesan, biti kulturan, no ne vaspitan

 5. Baja_California komentariše

  Eo Srbi da napanu Srbe…a to ne znaju…haha

 6. Q komentariše

  Zasto trojka ne sjedne i potpise postizborni koalicioni sporazum iprestanu sa soliranjem?Mene zabrinjava Becicevo soliranje i izjave o prihvatanju BS u vladu.Prestanite vise ili vratite sve DPS-u ako ste toliki dvolicni debili.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.