Iz Brisela pravo u Skupštinu: Han razotkrio namjere Bečića i Abazovića

Iz Brisela pravo u Skupštinu: Han razotkrio namjere Bečića i Abazovića

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, predsjednik URA-e Dritan Abazović, generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i potpredsjednik URA-e Miloš Konatar, danas su u sjedištu Evropske komisije u Briselu razgovarali sa Johanesom Hanom, komesarom za proširenje Evropske unije.
Bečić i Abazović su na poziv komesara Hana prezentovali Plan izbornih reformi koji je prethodno pozdravila Evropska komisija. Oni su komesaru Hanu predali detaljnu razradu Plana izbornih reformi na 35 strana i iskazali spremnost da se uz podršku Evropske unije u “ad hoc” parlamentarnom radnom tijelu bore za dosljednu implementaciju predloženih rješenja.
Bečić je komesaru Hanu saopštio da za razliku od Đukanovića koji ovih dana šalje euroskeptične poruke, upućuje oštre strelice Briselu i najavljuje novi, ko zna koji put po redu, zaokret u spoljnjoj politici, ljudi za 21. vijek smatraju da pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji nema alternativu.
Abazović je takođe istakao da Crna Gora konačno ima kredibilnu, proevropsku alternativu u opoziciji i zahvalio se komesaru Hanu na činjenici da su vrata Evropske komisije širom otvorena za sve proevropske znage.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *