Ivica Dačić za Borbu: Srbija puna crnogorskih kadrova, neka režim u Podgorici navede ime jednog Srbina na nekoj funkciji!

Ivica Dačić za Borbu: Srbija puna crnogorskih kadrova, neka režim u Podgorici navede ime jednog Srbina na nekoj funkciji!

Potpredsjednik Vlade Srbije i njen ministar inostranih poslova Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji.

“Neka crnogorske vlasti zvanično odgovore koliko Srba ima u državnoj administraciji, i kako to da Srba ima 29 odsto a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam odsto? I kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. A što se tiče slučaja Vinka Purića, čime oni to mene demantuju, to što radi u privatnoj firmi, i to posle sedam godina bez posla otkad je otpušten iz Ministarstva poljoprivrede. Uostalom, neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto, rekao je Dačić u ekskluzivnoj izjavi za Borbu.

Neprikladno bi bilo, dodaje on, da to poredi sa Srbijom, “gdje gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca a da nije iz Crne Gore”.

“I onda ja prebrojavam krvna zrnca. Pa kad vam krvna zrnca nijesu važna što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi?, pita Dačić.

Podsjetimo, Dačić je prije par dana izjavio da svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz.

“To nisu priče, to je istina. Šef mog obezbjeđenja koji je ovdje prisutan je iz Bijelog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u nekoj inspekciji, a kad se izjasnio kao Srbin, dobio je otkaz. Koliko ima takvih? – rekao je Dačić u toj emisiji.

Vlada Crne Gore reagovala je na ove njegove riječi, i navela da je u pitanju “još jedna lažna vijest plasirana protiv Crne Gore”.

 

Related posts

5 Comments

 1. Mitar

  Evo par imena,Katic,Carevic,Bajagic,Scekic,svi ispod njih,direktori javnih preduzeca,predsjednici SO,ima ih mnogo mnogo,tako da konstatacija najruznije pjevacice ne stoji…

  3
  2
  Reply
 2. Stefan

  Pola, najmanje, ovih što su u Vladi i Parlamentu su se do juče /popis 91./ izjašnjavali kao Srbi.
  Ako se ne izjašnjavaju danas ne znam đe je problem.

  4
  1
  Reply
 3. Mileta

  Srpske stranke u glas… k’o papagaji vele NE SA DPS I MILOM ĐUKANOVIĆEM. A on 30 godina dobija sve izbore. I onda bi vi da vas on još i zaposli? E neće da može!

  1
  2
  Reply
 4. E , čuš !

  Dobija Mileta , kada KRADE !
  Krao je vlastiti narod , bezočno uzimao iz usta sirotinje . Idući iz izdaje u izdaju , prodajući i ime , i bratstvo , i uvjerenja , i jezik , i naciju , i dostojanstvo …
  A ONDA JE GLADNI DŽEMPERAŠ , KOJI NIJE IMAO ZA PRIKOLICU U PETROVCU NA MORU , A KAMOLI ZA SOBU ,
  UDARIO NA CRKVU !
  E , TU JE KRENUO NJEGOV PAD .
  UPRAVO DAJE ZADNJE PREVARANTSKE INTERVJUE , ALI DRHTI KO J…NA ZEČICA , PODOZRIJEVA SIGURAN PAD , I U NOZDRVAMA OSJEĆA NEUMOLJIVI VONJ ĐUBRIŠTA ISTORIJE !!!

  Zar si slijep kod očiju ?
  Ili te nepomenik hrani ?
  Pa laješ za njega , iako ga ovoga puta ni svi svjetski mađioničari neće izvući .

  5
  2
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *