Ivica Dačić ekskluzivno za Borbu: Srbija će se pozabaviti presudom za “državni udar” jer tu ima mnogo čudnih stvari!

Ivica Dačić ekskluzivno za Borbu: Srbija će se pozabaviti presudom za “državni udar” jer tu ima mnogo čudnih stvari!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u ekskluzivnoj izjavi za Borbu da će nadležni organi te zemlje pažljivo proučiti presudu za “državni udar” u Crnoj Gori.

Ovo je prva znanična reakcija Srbije na presudu kojom su osuđeni lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, na po pet godina zatvora, a vozač Mihailo Čađenović na godinu i šest mjeseci. Osim njih, osuđeno je više srpskih državljana na kazne zatvora od godinu do osam godina zatvora.

“Mi ne možemo da se miješamo u prvostepenu presudu, ali tu svakako ima dosta čudnih stvari i nadležni organi Srbije će pažljivo proučiti presudu. Srbija ima obavezu da zaštiti i pruži pomoć svakom našem građaninu i pripadnicima srpskog naroda”, rekao je Dačić u izjavi za Borbu.

Podsjetimo, sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je 2016. godine izjavio da političari iz Crne Gore nemaju nikakve veze sa dešavanjima u navodnom “državnom udaru”.

Eduar Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična djela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganje i stvaranje kriminalne organizacije, a Predrag Bogićević za ista krivična djela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Related posts

4 Comments

  1. Pingback: Дачић реаговао на пресуду у Црној Гори: Чудно, проучићемо - Нови Стандард

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *