Ivanović: U Kolašinu se gradi sedam hotela

0
U Kolašinu ima više od 15 gradilišta, a gradi se ukupno sedam hotela, kazao je potpredsjednik opštine Kolašin Vasilije Ivanović.

Ivanović je u emisiji „Mreža“ na TVCG kazao da se hoteli u Kolašinu grade preko programa ekonomskog državljanstva, prenosi portal RTCG.

– Velika sredstva su opredijeljena preko Fonda za investicije. Dio tih sredstava se preusmjerava se za izgradnju autoputa, a dio je pošao za sjeverne opštine. Mi želimo da pospješimo lokalnu infrastrukturu – dodao je on.

Ivanović navodi da tokom najvećeg investicionog buma u Kolašinu, opština do sada nije imala nekih većih prihoda.

– Nadamo da ćemo kroz dalje u budućnosti uspjeti da sve vratimo u neki normalni tok – rekao je on.

Govoreći o daljim projektima, Ivanović je najavio da je u planu rekonstrukcija puta koji vodi ka skijalištu.

– Imamo dogovorenu dinamiku sa Upravom za saobraćaj, i želimo da to ispoštujemo. Nadam se da će se u realizaciju krenuti ove godine, eventualno sljedeće. Sve to zavisi od nekih faktora na koje ni opština, i Uprava za saobraćaj ne mogu da utiču. Mi ćemo dati sve od sebe – poručio je Ivanović.

Najavio je i da će nova sela u Kolašinu dobiti put, a to su Velje Duboko i u Gornje Lipovo.

– U pitanju je investicija od milion eura, a i neke gradske ulice biće adaptirane. Imaćemo još projekata u saradnji sa Upravom za kapitalne projekte. Nadamo se novom unapređenju lokalne infrastrukture – zaključio je Ivanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.