Ivanović: Potvrđene sumnje da su bivši funkioneri položajima rešavali stambena pitanja, ovdje ima posla i za specijalnog državnog tužioca

4

Predsjednik kluba poslanika SNP Crna Gora Dragan Ivanović poručuje da je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije potvrdio sumnje da su funkcioneri bivše vlasti koristili položaj da riješe stambena pitanja.

“Izvještaj Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou potvrdio je sumnje koje postoje već godinama da su brojni funkcioneri bivše vlasti koristili svoj privilegovani položaj kako bi, na teret državnog budžeta, rješavali svoja stambena pitanja. Naročito je problematično što je među njima mnogo sudija i tužilaca, što otvara sumnju da oni nisu bili nepristrasni i nezavisni u svom radu, već su vrlo vjerovatno u brojnim slučajevima donosili odluke koje su odgovarale pripadnicima DPS vlasti”, navodi on.

Nevjerovatno zvuči da su pojedini od njih aplicirali za stanove i stambene kredite iako su već imali po dva ili više stanova, a poznato je da hiljade građana Crne Gore žive kao podstanari i nemaju šansu da steknu krov nad glavom. Međutim, sada nam je jasno zašto gospoda iz bivše vlasti toliko kukaju za državom koju navodno ugrožava aktuelna vladajuća većina, ističe Ivanović.

“Iz tih razloga smatramo da bi trebalo ispitati način na koji su dodjeljivani stanovi i stambeni krediti nosiocima vlasti, po kojim kriterijumima, te da li u ovim slučajevima ima elemenata za otvaranje eventualne istrage. Jedan od načina da se obešteti država jeste da funkcioneri koji su dobili stanove po povoljnim uslovima doplate u budžet razliku do tržišne cijene stana i na taj način dođu do stana kao i svi drugi građani Crne Gore”, precizirao je on.

Ivanović je kazao da je poznato da su građani Crne Gore prinuđeni da podižu izuzetno nepovoljne kredite u bankama kako bi riješili stambeno pitanje i da dvadeset godina plaćaju visoke mjesečne rate u iznosu od nekoliko stotina evra.

“Smatramo da ovdje ima posla i za specijalnog državnog tužioca, da provjeri na koji način su dodjeljivani stanovi, te posebno da li je u periodu tehničkog mandata bivše Vlade dodijeljeno 119 stambenih jedinica. Ukoliko je to tačno, jasno je da bivša vlast nije prezala ni od čega kako bi obezbijedila svoje kadrove, a sve na štetu građana Crne Gore”, poručuje on.

Vrijeme je da se ovakvi postupci detaljno provjere i da se građanima jasno kaže gdje je otišao njihov novac, zaključio je Ivanović u svom saopštenju.

4 Comments
 1. ajica komentariše

  znamo mi to ivanovicu .ti si posten i cestit covjek alimorate traziti pod hitno sjednicu u vezi tuzilackih zakona jer ste bez njih mrtvii trazite rekonstrukciju vlade i micite oboga sekulovica koji je juce nosio toalet papir kod one rajnke . jadna dzdu sto je nadje od ovih nasih ministara i predstavnika vlade i skupstine . ona jadna ni u vc ne poze poci a da joj ove luizice poltroni i placenici ne zakucaju na vrata . kakve treca sekretarka americke ambasade ima veze sto ce ministar mupa raditi u vezi zakona o prebivalistu , boravistu , o kascelanu i narko mafiji pa nije on ministar spoljnih poslova ljudi . micite ovo zastidje odmah ivanovicu. narod ceka i osjeca se prevarenim , cemu ta odugovlacenja .

  26
 2. RANKO komentariše

  Časni i pošteni Dragan Ivanović i čovjek od riječi. Bivši policajac koji bi bio dostojan ministra policije svuda u normalnim državama ali nije ekspert po profesorovom viđenju… E čudna jada… Imali smo lažnog cara a sad čini mi se i nekog drugog spasitelja… Ako Bog da da griješim i da je samo nesnalažljivost u pitanju ali se bojim da nije nego nešto mnogo gore… Rekonstrukcija vlade pod hitno uz smjenu premijera jer se previše vremena izgubilo ili bolje reći dalo bivšima da unište dokaze i iznesu novac. Zato se bojim se i odugovlačilo sa formiranjem vlade a sve smišljeno i upereno za slabljenje uticaja koalicije ZBCG. Morate ostati na okupu jer samo tako možemo do cilja. Ako uspiju da razjedine ZBCG lakše će manipulisati situacijom. Što više zajedničkih nastupa u medijima koalicije ZBCG i efekat će biti veći. Podrška za časni SNP .

  19
  1. Crni Guja komentariše

   Jedino sto je dobro je sto narod vidi i ko se ucutao kad je dobio fotelje a i ko bogami ne odstupa od svojih stavova i ne boji se da kaze da je crno crno a ne bijelo. Zivjece SNP!

   15
 3. Ivi komentariše

  Nije imao kad državni tužilac😂😂😂

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.