Ivanović: Partizan ima posebne navijače, ne smijemo potpasti pod ambijent Arene

0

Košarkašio Partizana će u utorak ugostiti Baskoniju od 20.30 sati u vrlo bitnoj utakmici za plasman Partizana u plej-of Evrolige.

Trener košarkaša Baskonije Duško Ivanović rekao je pred utakmice sa Partizanom da njegovi igrači ne smiju da potpadnu pod ambijent u „Areni“.

Španci su u dobroj formi sa četiri pobjede na poslednjih pet utakmica, dok je Partizan u sasvim suprotnom elementu sa četiri poraza na minulih pet mečeva.

– Partizan ima arenu u kojoj navijači čine nešto posebno i vrlo je teško igrati. Može biti i vrlo teško, ali i vrlo lijepo jer to mora da bude inspiracija za bilo kog igrača koji je dobio priliku da igra u takvom ambijentu. Problem sa mnogim timovima je što su oni impresionirani kada dođu tamo i pomalo se izgube. Partizan počinje vrlo dobro tamo, sa euforijoim, agresivnošću, krađom lopti, brzo igraju. Imaju dobar pokretač. Navijači su ti koji ih guraju i daju im snagu da igraju bolje. Moji igrači moraju da znaju da su ta publika i atmosfera takođe nešto što može i nama da da snagu. Ne možemo da igramo kao da smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice – rekao je Ivanović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.