Ivan Kopitović iz PzP-a: Đurišići su simbol otpora

0

“Kada krenete u jednu bitku za istinu i pravdu, za pravo i poštovanje zakona morate biti svjesni da ćete već u ranoj fazi te bitke biti u podređenom položaju. Sve institucije i ustanove stavljaju se u ulozi saigrača vašeg dželata koji pokušava da uguši vaše pravo na protest. Istinski protest. Jer je dželat umislio da je ovo privatna prćija par moćnika koji se kriju pod imenom partije.
Tako je ovoj časnoj, čestitoj i hrabroj porodici iz Jerevanske ulice na prevaran način ili bolje reći bahat i bezobrazan oduzeta privatna svojina. Njihova zemlja, ocijenio je Ivan Kopitović, član Mreže mladih PZP-a.
Iako dokumenti pokazuju da je neko uz amin gradonačelnika Podgorice novac stavio u džep i opljačkao porodicu Đurišić, horde komunalne policije i ove obične koja se samo na papiru zove narodna, svojim uprljanim čizmama zgazili su na privatni posjed Đurišića i stavili se u službi dzelata.
“Svakako da je jedan od razloga za obračun sa porodicom Đurišić i njihova politička pripadnost, ali napadom na temelje jedne porodice vi izazivate sudbinu. Isti dželat se suprostavlja svima koji drugacije misle i koji ne zele saviti kičmu. Nisu navikli na otpor, bunt i protest. Nisu navikli na istinu! Navikli su na poltronstvo, lopovluk i nemoral. Jedan od dzelata je primjera radi i bratanića strpao u zatvor na pravdi Boga da bi dobio stan. Danas ga se stide i u porodici! Danas je on miš! Porodica Đurišić neće saviti kičmu, nasuprot, odredjivanje pritvora Vanji Đurišiću izazvaće kontrareakciju.
TVRD JE ORAH VOĆKA ČUDNOVATA, NE SLOMI GA AL’ ZUBE POLOMI! SLOBODA ZA VANJU!”, poručio je Kopitović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.