(IV DIO) Šta se sve krije iza ubistva Pavla Bulatovića: CIA aminovala likvidaciju, krajnji cilj bio razbijanje zadnjeg ostatka Jugoslavije oličenog u saveznoj državi Srbije i Crne Gore

0

Žarko Popović, nekadašnji šef odsjeka za krvne delikte beogradske policije, gostovao je nedavno na Adria televiziji i komentarisao je slučaj ubistva Pavla Bulatovića, dešavanja oko razbijanja Jugoslavije, konkretno razlaza Srbije i Crne Gore ali i onoga što se dešavalo u pozadini koja se ticala nelegalne trgovine narkotika, cigareta, oružja, a zbog čega je, kako mnogi sumnjaju, likvidiran ministar Pavle Bulatović.

U prvom dijelu govorio je o početku zamrzavanja odnosa iz Crne Gore i Srbije o čemu možete pročitati na linku dok u drugom je u drugom dijelu konkretno obrađen motiv ubistva saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića. Treći dio govori i o drugim ubistvima u kojima je učestvovala služba i povezao ih sa zloglasnom Sedmom upravom. U poslednjem dijelu, govorio je o umiješanosti stranih službi, CIA-e, u to ubistvo.

Nekadašnji šef odsjeka za krvne delikte beogradske policije podsjeća da je CIA radile sve moguće aktivnosti da bi što prije pocijepali i konačno razbili zadnji ostatak Jugoslavije.

„Klasičan državni udar je izvršen spolja prema jednoj suverenoj državi. Aktivni pripadnici vojske i policije su učestvovali u petooktobarskim promjenama. Tako da, jednostavno, moguće je da su ubistva i Pavla Bulatovića i Žike Petrovića potpis stranih službi i njihova agentura. Postavlja se pitanje, da se zaborave dva aerodroma, da bi to bila glupost. To je čovjek koji je posvetio svoj život JAT-u. To je bilo potrebno da se rasplamsaju sukobi unutar naše državne zajednice. Anglosaksonci imaju razrađenu destrukciju. Oni su majstori u tome, mozak je u Londonu a mišići su u Vašingtonu. Oni su majstori u izazivanju destrukcija, građanskih nereda, ubistava, raznih subverzija, što se može vidjeti u Ukrajini. Sve one terorističke napade u Ukrajini radi MI6. Ne znaju to Ukrajinci“, kazao je Popović.

Isto je, kaže, i kod smrti Navaljnoga.

„Pošto ne mogu Ruse dobiti na bojištu, radiće istu metodu 5. oktobra. Ubili su Duginovu ćerku na taj način i tako dalje i tako dalje. Toga će još biti. Onda u onaj odijum horski kreće – eto šta Putin radi, ubija novinare. Tako je i kod nas bilo – ubija Milošević. Koje je npr. motiv Slobodana Miloševića da ubije Ivana Stambolića? Politički nikakav. Čak mu je išlo na štetu“, kazao je Popović.

Pita se zašto je bilo potrebno ubiti Vuka Draškovića, onako ga izgaziti na Ibarskoj magistrali i ubiti 4-5 njegovih ljudi iz pratnje, pa pokušati ubistvo, a što su oni nedvosmisleno dokazali da je služba stajala iza pokušaja atentata u Budvi.

„Znači da je tu bio na djelu sukob političkih sistema a koji su imali interes da nad tim klanovima, OKG-ima vladaju i da imaju materijalne koristi. Taj Zemunski klan ubijao je ljude po gradu. Ubijali su klanovi i po Beogradu. Što se ubistva Đinđića tiče, mi nemamo informacije da su Crnogorci učestvovali u atentatu na njega. Kada je Zoran Đinđić postao premijer, on je tada bio pun energije i spreman da se promijeni nešto u toj zemlji. On je imao i dobre odnose sa Milom Đukanovićem. On je i sklonio Đinđića za vrijeme bombardovanja zbog straha da ga služba državne bezbjednosti ne likvidira. Odlične odnose su imali“, kazao je Popović dodajući da su se tako i u javnosti predstavljali.

I Đinđić je govorio da Crna Gora i Srbija trebaju živjeti zajedno, ali je tvrdio i da će poštovati odluku Crne Gore ukoliko želi da se razdvaja.

„Vrlo je pomirljiv ton imao prema Milu, i on prema njemu. Kad su bili izbori 5. oktobra, pa SNP je dao podršku Koštunici. Korektni su odnosi bili. Niko za vrijeme akcije Sablja nije uhapšen niti potraživan sa područja Crne Gore, niti su postojali operativni podaci o umiješanosti crnogorskih vlasti na atentat Zorana Đinđića. Niko od Crnogoraca nije ni bi uhapšen, osim Radeta Bulatovića, a on je bio tada savjetnik Koštunice za nacionalnu bezbjednost“, kazao je Popović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.