Italiju će na Evroviziji predstavljati Anđelina Mango

0

Festival italijanske kancone Sanremo ove godine doživio je najveći uspjeh u istoriji dugoj 74. godine na šta je jako ponosan umjetnički direktor i voditelj Amadeus, koga italijani zovu Ama, čiji je ovo bio peti festival po redu, i koji je pozdravio publiku, rekavši da je vrijeme da se oprosti od ove fantastične avanture, iako se i publika kao i rukovodstvo Rai-ja nadaju da će se možda predomisliti.
Peto, finalno veče počelo je himnom Italije a zatim i provizornom listom izvođača sa kojom se publika u Aristonu nije slagala, te su se čuli i mnogi zvižduci.

Amadeus je zamolio publiku da aplaudira svojim fanovima ali da ne zviždi onima koji im se ne dopadaju. U jednom momentu je objasnio i da su sve telefonske linije zakrčene jer je glasao rekordni broj Italijana.

Zarada od reklama na Sanremu ove godine iznosi oko 54 miliona eura a od same prodaje karata za praćenje festivala iz Aristona, koji ima ukupno 2.000 mjesta, zarađeno je više od dva miliona. Sam grad Sanremo za ovih pet dana održavanja festivala zarađuje oko 180 miliona eura.

I, mada je Sanremo grad cvijeća, ove godine je cvijeće potpuno izostalo sem u obliku buketa, koji je poklanjan pjevačima na kraju izvođenja. Organizatori su objasnili da cvijeće na bini pod reflektorima traje samo nekoliko sati, i da je odluka donijeta u skladu sa poštovanjem prirode.

Ovogodišnji festival italijanske muzike protekao je mirno, bez skandala, a uz Amadeusa je svake večeri bio drugi voditelj, preko Marka Megonija, pjevačice Đorđe, komičarke Tereze Manino, Lorele Kukarini i Amadeusovog nerazdvojnog saradnika Fjorela.

Gosti ovogodišnjeg festivala su bili Džon Travolta, Rasel Krou, Eros Ramacoti koji je na bini Festivala proslavio 40 godina pjesme Tera promesa sa kojom je i pobijedio na Sanremu u kategoriji mladih nada.

Na iznenađenje svih, gost Sanrema bio je Zlatan Ibrahimović.

Teniser Janik Siner je ljubazno odbio Amadeusov poziv da učestvuje kao gost festivala.

Od 30 pjesama koje su Italijani mogli slušaju neprekidno od utorka kada je festival i počeo, na treće mesto se plasirala Analiza, na drugom mestu je Žolier dok je pobijedila Anđelina Mango koji će Italiju predstavljati pjesmom La Noia, na pesmi Evrovizije u Švedskoj u maju ove godine.

Izvor: RTS

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.