Istraživanje otkrilo: Evo kada ženama dosadi seks s partnerom

0

Čini se kao jednostavno pitanje, ali naučnici se još uvijek ne mogu složiti oko toga šta tačno čini seksualni nagon ili kako ga izmjeriti kod muškaraca ili žena. Iako hormoni igraju ulogu, nije uvijek jasno koliku razliku oni prave. Ali drugi faktori – psihološki, društveni i fizički – takođe učestvuju u stvaranju vašeg libida.

U studiji Univerziteta Southempton učestvovalo 11.508 osoba, a rezultati pokazuju da 34 posto žena izgubi interes za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 posto muškaraca, piše The Atlantic.

“Naša saznanja pokušavaju da prodru malo dublje u tematiku i odgovore na pitanje zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi. Posebno zato što je za žene kvalitet i dužina veze, ali i komunikacija s partnerom presudna za seksualni interes“, kaže profesorka Sintija Grejem.

U studiji je učestvovalo 6.669 žena i 4.839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 meseci. Zanimljivo je da je ženama bilo lakše da pričaju o seksu nego muškarcima.

Inače, ista studija je pokazala i da su najnezadovoljnije svojim seksualnim životom žene u srednjim godinama, a kao najvećeg ubicu strasti u braku navode dolazak dece u porodicu, prenosi Večernji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.