Istražitelji utvrdili: Nalaz potvrdio da eksploziv nije podmetnut nego da su ga Božović i Keković prevozili!

1

Istražitelji koji rade na rasvjetljavanju eksplozije koja se sinoć dogodila u Podgorici, a u kojoj je stradao Đorđe Božović, a povrijeđen Aleksandar Keković, utvrdili su da pod vozilo nije bila postavljena naprava, već da su je njih dvojica prevozili, saznaje Borba u policiji.

Prvi rezultati vještačenja, kako nam je potvrđeno, dokazali su te sumnje istražitelja.

”Prvi rezultati vještačenja potvrdili su da se naprava nalazila u vozilu, odnosno, da nije podmetnuta. Određeni tragovi ukazivali su upravo na to, ali smo sačekali prve izvještaje, koji su to i potvrdili. Sve će biti jasnije nakon saslušanja povrijeđenog Kekovića, ako mu to zdravstveno stanje dozvoli”, kazao je naš sagovornik iz istrage.

“Na osnovu utvrđenih činjenica okolnosti i destrukcije vozila i tragova na licu mjesta sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu, da su lica koja su inače poznata po izvršenju ovih krivičnih djela prevozila improvizovanu eksplozivnu napravu”, kazao je načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević.

U snažnoj eksploziji Božović je poginuo na licu mjesta, a Keković je sa teškim povredama transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore.

Prve indicije ukazuju da se eksplozivna naprava nalazila ispod noga suvozača.

I Božović i Keković su ranije hapšeni, u odvojenim akcijama policije, pod sumnjom da su podmetali eksplozivne naprave drugim osobama ispod vozila i u dvorišta kuća.

Božović je osuđen kao dio kriminalne organizacije koja je pokušala likvidiciju Nikšićanina Radojice Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila golf 5, u maju 2017. godine. On je tada osuđen na tri ipo godine zatvora, a teretio se da je dio grupe sada pokojnog Stevana Stamatovića.

Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 mjeseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Keković je bio osuđen i na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.

1 Comment
  1. ponos Crne Gore komentariše

    I umjesto da SAJ nadzire i prati ove bezbjedonosno poznate osobe i da sprijeci ovakve nesrece, oni po Pljevljima odmaraju u hotelu i uvjece pretresaju klince na rodjendanima u kaficu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.